10 vragen aan... Bertus Rozemeijer

Dinsdagmiddag, tijd voor de 10 vragen aan! De vorige editie hadden we Marcel Asbroek, nu is het de beurt aan Bertus Rozemeijer, de Godfather van de Nederlandse Roofvisscene!VRAAG 1: Wanneer en hoe ben je begonnen met vissen?
ANTWOORD: Ik ben op mijn vierde begonnen, natuurlijk witvisjes en schrok me af en toe het leplazarus wanneer ik af en toe een brasem haakte. Later met buurtkinderen de eerste kleine wedstrijdjes, dus wie het eerst moeders keukenemmer vol had.

Mijn eerste snoekbaars ving ik op m'n veertiende. Ik ging met mijn eerste spinhengel in de Zaan aan de slag. Geen benul hoe diep het was, gewoon gaan met die banaan. Ik gebruikte verzwaarde spinners, veelal Veltic, maar dat werd me af en toe te duur. Ik werd wel geholpen door toen Tinus ten Broek die me als winkelier af en toe een doosje Japanse meuk gaf waarbij er vaak niet een wilde draaien. En toch een topdag op een van die allereerste dagen met veertien vissen.

VRAAG 2: Heb/had je een voorbeeld, zo ja wie?
ANTWOORDOp latere leeftijd Jan Schreiner en Cor van Beurden. Vooral Jan was natuurlijk een topheld en ik kan me niet voorstellen een van zijn boeken niet te hebben gelezen.VRAAG 3: Hoe deel jij je visseizoen in? Stel je jezelf doelen?
ANTWOORDEigenlijk deel ik niets in en neem de dag zoals die is. Met het seizoen is dat niet anders. Kort en bondig, ik vis vanaf de eerste dag van het seizoen tot de laatste ervan op snoek en snoekbaars en veelal op dezelfde manier. Vaak erg ondiep met jerkbaits, rubber met minimaal lood, spinners en de vlieg. Pas na november ga ik wat dieper maar ben rond midden februari weer in het ondiepe water te vinden.

VRAAG 4: Welke sessie of vangst is je het meest bijgebleven?
ANTWOORD: Over meer dan vijftig jaar roofvis vissen zijn dat er nogal wat. Een dag met welgeteld 125 snoeken op een dag met de streamer, wel samen met mijn vismaat. Meest bijzonder een dag met 'maar' 23 snoeken, maar daarvan wel tien boven de meter en van die tien weer drie groter dan 120 cm… Alles aan kunstaas.

VRAAG 5: Wat is je favoriete soort en welke techniek vind je het leukst?
ANTWOORD: Dat is en blijft de snoek met op de tweede plek snoekbaars. Als het kan, met streamers op de vliegenlat en ook graag op groter water. Vooral nu we steeds meer te maken krijgen met helder en plantenrijk water is een streamer wel een superwapen om in te zetten en het blijft de meest spectaculaire manier om zo snoek te vangen. VRAAG 6: Wat is het gekste wat je ooit aan de waterkant hebt meegemaakt?
ANTWOORD: Ook weer best veel, maar het gekste was een controle op de Randmeren waarbij een van de agenten me eerst vroeg of ik ooit nog wel eens iets van een van mij gestolen boot had gehoord. Die agent kende me dus. Hij vroeg wel om mijn vergunning, die ik in de auto had laten liggen en schreef prompt een verbaaltje uit. Het kan gelukkig ook andersom. Controle op het Gooimeer, waarbij nota bene een vrouwelijke agent me herkende en vroeg of we samen even op de foto mochten. Een van mijn gasten had zijn vergunning vergeten, maar dat werd gelijk vergeven…
VRAAG 7: Welke targets, soorten of specimens staan nog hoog op je verlanglijst?
ANTWOORD: Bij mijn vriend Stephen een roosterfish vangen, als het kan aan de vlieg. Zeker weten nog eens op musky vissen en wie weet Amoer snoek. Ik wil nog steeds een keer een echt compleet snoekboek maken en vind dat die vissen daar ook in horen. VRAAG 8: Wat is je grootste blunder tijdens het vissen geweest?
ANTWOORDIk heb echt geen idee. Ik ben wel eens mijn hengels vergeten maar dan heb ik mijn camera’s mee en vermaak me kostelijk met die apparatuur.

VRAAG 9: Wat is jouw favoriete kunstaas?
ANTWOORD: Ik heb al heel vaak 'favorieten' gehad. Nu bijvoorbeeld rubber van Svartzonker of de Berkley Ripples. De Salmo Perch is nog steeds en zal altijd een topper blijven en natuurlijk de streamers die ik zelf gebonden heb. 

VRAAG 10: Met wie zou je nog wel eens willen vissen?
ANTWOORDAls ik tijd had, en hij ook, met Luc Coppens. We kennen elkaar al heel lang, liggen elkaar goed, maar ja …. Tijd…
 Tot zover de 10 vragen aan Bertus, volgende week is het de beurt aan?...

Meer 10 vragen aan lezen? klik dan hieronder!

Jouke Jansma

Johan Struwe

Simon Torenbeek 

Corné Ouwehand

Thijs van de Sanden

Yair Jelmer Nauta 

Marcel Asbroek

MEER 10 VRAGEN AAN LEZEN? KLIK DAN

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21937

Foto's

92111

likes

291