10 vragen aan... Marcel Asbroek

Dinsdagmiddag, tijd voor een kop soep en de 10 vragen aan! De vorige editie hadden we Yaïr Jelmer Nauta, nu is het de beurt aan Marcel Asbroek. Een detail hierbij was dat de redactie van Roofvisnet gelijk een minderwaardigheidscomplex kreeg toen we de foto's openden, vangt hij überhaupt nog wel vis onder de 60 cm?
VRAAG 1: Wanneer en hoe ben je begonnen met vissen?
ANTWOORD: Pff, dat zal ongeveer een 50 jaar geleden zijn, als een jochie met mijn pa in het Overijssels Kanaal. Het mooie van dit verhaal is dat we toen allebei tegelijk besmet zijn geraakt met het visvirus en er nooit meer mee gestopt zijn. Mijn pa is nu 84 en ook nog steeds een gepassioneerde visser die nog 4 of 5 keer in de week deze prachtige sport probeert te beoefenen.

VRAAG 2: Heb/had je een voorbeeld, zo ja wie?
ANTWOORD: Tja, daar kan ik kort over zijn. Ik heb respect voor sportvissers die de juiste drive, inzicht en doorzettingsvermogen hebben, dat soort vissers inspireert en motiveert mij. 

VRAAG 3: Hoe deel jij je visseizoen in? Stel je jezelf doelen?
ANTWOORD: Ik kan van bepaalde doelen wel een soort van missie maken, zoals de laatste paar jaar het vangen van snoekbaars xxl er een was. Door doelen telkens te veranderen kun je jezelf natuurlijk wel op bepaalde vlakken motiveren en aanscherpen en niet te vergeten ook nog eens verbeteren.

VRAAG 4: Welke sessie of vangst is je het meest bijgebleven?
ANTWOORD: Pfff, dat zijn er meerdere. Zo heb ik eens ruim drie weken met een Engelse vismaat in de Florida Keys gevist, dat was een groot avontuur waar we veel maffe dingen hebben gedaan. En waar we ook wel eens over the edge zijn gegaan. We hebben veel haaien, barra's,  groupers,  kingfish etc. gevangen. Dat was echt een trip om nooit te vergeten.

VRAAG 5: Wat is je favoriete soort en welke techniek vind je het leukst?
ANTWOORD: Iedere rover heeft zo zijn charmes en aantrekkingskracht en daarbij hoort vaak ook een andere aanpak. Moeilijke vraag waarbij ik moeite heb onderscheid te maken tussen grote snoek en grote snoekbaars. Persoonlijk vind ik zo'n kasteel van een snoekbaars met die grote vinnen en de stekels rechtop wel super om even mee op te foto te gaanVRAAG 6: Wat is het gekste wat je ooit aan de waterkant hebt meegemaakt?
ANTWOORD: Haha, dat zijn nogal wat hachelijke avonturen. Een ervan is dat ik 's ochtends wilde traileren maar bij aankomst stond er een jeep op de helling met een zeer mooie dame en een heer, waarvan de mooie dame in kwestie bij de heer op schoot verticale bewegingen aan het beoefenen was. Enkele minuten verder  was ik het wachten zat, na een kort beschaafd tikje op de claxon werd er ruimte gemaakt op de helling. Toen ik kort erna de boot aan het klaarmaken was om het water in te laten glijden, kwam de dame naar me toe lopen en na een aantal complimenten over mijn boot, afgerond met een sensuele aai over de zijkant, vroeg ze "mag ik met je mee?" Aangezien dat slagroom kloppen niet zo mijn hobby is, heb ik er toen maar voor bedankt...

VRAAG 7: Wat is jouw favoriete visserij?
ANTWOORD: Daar moet ik toch op antwoorden dat het er meerdere zijn, o.a. werpen met softbaits in diverse dieptes en actief jagen op rovers in de middenlaag met verschillende technieken. Het roofvissen is een zeer omvangrijke prachtige sport waar je eigenlijk talrijke methodes bij kunt uitoefenen, dat houdt het ook zo levendig, eigenlijk alles wat nodig is om een specimen fish te triggeren.VRAAG 8: Wat is je grootste blunder tijdens het vissen geweest?
ANTWOORD: Tja, dat zijn er vast nogal wat. Een van deze die me zo het eerst te binnen schiet is dat ik eens de stop van de boot ben vergeten er weer in te doen. Ik stond binnen om het traileren af te rekenen, komt mijn vismaat binnen gerend vol in de stress dat de boot in een rap tempo vol water liep. Dat was nog een een hele klus om een boot vol water op de trailer te krijgen.

VRAAG 9: Wat is jouw favoriete kunstaas?
ANTWOORD: Dat is eigenlijk afhankelijk van het type visserij wat ik beoefen, maar ik vis graag met shads van rond de 16 cm lang om de eenvoudige reden dat je met dit formaat een breed scala aan roofvis kunt vangen. Daarbij moet je denken aan zowel shads met een v-staart en shads met een schoepstaart, o.a. een Daiwa Prorex Classic Shad of een Finn's achtige shad.VRAAG 10: Met wie zou je nog wel eens willen vissen?
ANTWOORD: Eigenlijk zou ik het wel cool vinden om wat vaker met mijn zoon op roverspad te gaan. Hij is veertien en heeft het echt in zich om een goede sportvisser te worden. Helaas zijn het meer screenagers dan teenagers tegenwoordig.Tot zover de 10 vragen aan Marcel, volgende week is het de beurt aan?...

Meer 10 vragen aan lezen? klik dan hieronder!

Jouke Jansma

Johan Struwe

Simon Torenbeek 

Corné Ouwehand

Thijs van de Sanden

Yair Jelmer Nauta 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22084

Foto's

91912

likes

295