10 vragen aan... Sean Wit

Het is dinsdagmiddag 16:00 uur + 1 , tijd voor '10 vragen aan'! De laatste keer konden we de 10 vragen aan van . Daarnaast is hij ook content maker en consultant voor diverse merken,  een visser waar je veel van kunt leren .  Dus ga er lekker voor zitten en lees op je gemak deze 10 vragen aan op je eigenste Roofvisnet!
VRAAG 1: Wanneer en hoe ben je begonnen met vissen?
ANTWOORD: Ik denk als velen anderen, als klein kind langs de kant met een vaste stok of illegaal met een spinner beekjes afstropen tijdens vakanties in Duitsland, Tsjechië en Frankrijk. Super spannend om als 10 jarig ventje op die manier dikke forellen te vangen.

VRAAG 2: Heb/had je een voorbeeld, zo ja wie?
ANTWOORD: In mijn eerste jaren was dat natuurlijk . Ik zoog zijn artikelen op als een spons en vond het vissen op groot water vanaf dag 1 fascinerend.

VRAAG 3: Kun je iets vertellen over je eerste vis?
ANTWOORD: Mijn allereerste snoek was meteen een metersnoek, maar daarvoor toch wel een jaar lang lopen prutsen zonder ook maar iets te vangen. Ja, vooral veel baars op de spinners die ik gebruikte. Ik was in die periode niet heel fanatiek aan het vissen, vooral veel met online gamen bezig, Counter-Strike vooral. Door diverse toernooien in het buitenland te spelen, heb ik mijn eerste buitenboordmotor bij elkaar verdiend en begon ik langzaam met het vissen vanuit de boot.

Die allereerste snoek was ook gewoon puur geluk. Midden in een prut sloot, liep ik in eens ‘vast’ op wat uiteindelijk een mooie metersnoek bleek te zijn. Diezelfde avond meteen op internet research gaan doen (het oude Roofvisnet en Metersnoeken.nl kwam al snel naar voren) en meteen volledig down the rabbit hole. Tot een punt dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

 VRAAG 4: Hoe deel jij je visseizoen in? Stel je jezelf doelen?
ANTWOORD: Ik stel nooit echt doelen qua formaat of aantallen. De jaren dat ik ieder jaar weer meer metersnoeken wou vangen dan het jaar daarvoor, zijn wel voorbij. Ik vind het belangrijker om ontspannen te vissen op een manier die ik leuk vind. Daarnaast kom ik door het gidsen, zelf minder aan vissen toe.

VRAAG 5: Welke sessie of vangst is het je meest bijgebleven?
ANTWOORD: Lastig hoor, zoveel memorabele momenten om uit te kiezen. Ik denk nog altijd het openingsweekend in 2015. Een specifieke plek op het oog waar we grote vis verwachtte. Dag 1 gooide roet in het eten, te veel wind om daar goed te kunnen vissen. Dag 2 leek ons voor die locatie ook niet goed gezind, maar plots viel de wind weg voor een korte periode. Er hing een vreemde spanning in de lucht en niet veel later ving mijn vismaat een schitterende vis van 124cm. Het hield echter niet op, enkele minuten later wist ik een nog grotere vis te haken, welke voor mijn voeten op mijn swimbait dook. Met 130cm en een imposante bouw, een fantastische vis. Of, zoals mijn maatje Jesper zei: ‘Je hebt de eindbaas verslagen…’

Zo voelde het heel even, maar al snel kwam het vuur weer terug en volgden er nog vele memorabele sessies, welke deze hobby zo fantastisch maken.VRAAG 6: Wat is je favoriete soort en welke techniek vind je het leukst?
ANTWOORD: By far snoek. Op zoveel manieren te bevissen en deze soort heeft zo een eigen karakter en verschilt per water, provincie en land. Werpend snoek belagen blijft het mooist, maar ik kies ook graag voor technieken die effectief zijn.

VRAAG 7: Wat is het gekste wat je ooit aan de waterkant hebt meegemaakt?
ANTWOORD: Ook deze is lastig te kiezen, als je zo vaak als ik op of aan het water zit. Van het bijna crashen met de boot op een zwemmende eland op een enorm Zweeds meer, tot auto’s die te water gaan bij de trailerhelling en wanpraktijken op het water zelf. Never a dull moment :P

VRAAG 8: Wat is jouw favoriete visserij?
ANTWOORD: Het werpend vissen op snoek, als het kan met jerkbaits. Het visuele hiervan is geweldig. Enorme vissen die volgen tot een aanbeet verleiden, hoe mooi wil je het hebben?VRAAG 9: Wat is je grootste blunder tijdens het vissen geweest?
ANTWOORD: Ooit in Zweden een enorme blunder begaan tijdens het vissen met grote sideplaners, iets wat we jaarlijks doen. Mijn vismaat haakte een flinke snoek maar deze was door een andere lijn gezwommen. Om snel te handelen, haalden we snel het andere stuk kunstaas binnen dat aan deze lijn zat en sneden we de lijn door om vrij spel te hebben. Toen ik de lijn doorsneed, zei mij vismaat echter: ‘Helaas, dat is de verkeerde lijn…’ Weg grote snoek, weg duur stuk kunstaas. Eens maar nooit meer ;)

VRAAG 10: Wat is jouw favoriete kunstaas?
ANTWOORD: Grote swimbaits vooral, zoals de line-tru serie van Savage Gear of Lucky Lures.Tot zover de 10 vragen aan van Sean Wit, volgende week is het de buurt aan?

MEER 10 VRAGEN AAN LEZEN? KLIK DAN 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235