Tackle tests

Tackle Test: Rozemeijer Spin-It

Rozemeijer, een merk dat bij velen wel bekend is. Ik denk eigenlijk dat alle roofvissers wel eens van dit merk gehoord hebben. Zoals de meesten wel weten, is Bertus tegenwoordig niet meer bij dit merk betrokken. Toch worden er door de huidige pro-staffers nog steeds prima producten op de markt gezet. Denk hierbij aan kunstaas zoals de Fatal Attraction of de Fat Izy. Zelf maak ik vooral gebruik van de kunstaasboxen van dit merk. In deze review gaan we verder inzoomen op de hengels en om specifieker te zijn; op de Rozemeijer Spin-It.

Tekst & foto’s: Robert NoorlandInformatie

Merknaam:                       Rozemeijer
Productnaam:                  Spin-It
Type product:                   Spinhengel
Lengte:                                220 centimeter
Werpewicht:                     20-40 gram
Aantal delen                      2 delen
Reelhouder:                      Fuji VSSM16/B KDPS16/ASH
Winkeladviesprijs:        € 79,99

EERSTE INDRUK Op het eerste gezicht zag de spinhengel er uit als een prima allround spinhengel. De mooie dunne blank leek strak genoeg om goed de haak te kunnen zetten. Daarbij boog de hengel prima voor een tweedelige hengel tijdens een test op het droge. Met 220 centimeter is deze Rozemeijer Spin-It in mijn ogen een perfecte allrounder. Zowel vanuit de boot als vanaf de kant is er prima te werpen met allerhande plugjes en spinners. Met een werpgewicht van 20-40 gram is er met deze spinhengel ook prima te vissen op alle soorten roofvis. Opvallend detail is het verkasoogje. Dat niet zoals de meeste hengels verticaal maar juist horizontaal op de blank is gemonteerd. Iets dat ik tijdens de testsessies wel kon waarderen!

PRAKTIJKTEST De eerste praktijktest vond plaats in het gesloten seizoen, omdat ik toch wel benieuwd was naar de actie van de hengel. Snel een aantal wormen op de dropshot om te ontdekken of de baars zich wilde laten foppen. Dat bleek pas het geval te zijn toen ik de hengel even weg legde om wat te drinken.  De tweede praktijktest vond twee weken na de opening van het nieuwe seizoen plaats. Werpend en trollend met allerhande aasjes werden er mooie vissen gevangen. Voor het trollen bleek de hengel echt te licht. Daarentegen was de hengel voor het werpend vissen perfect. Met een lengte van 220 cm was er lekker mee te vissen. Persoonlijk vond ik het handvat echter wat aan de lange kant. Ook een volgende sessie vanaf de kant gaf hetzelfde beeld. Het handvat had mijns inziens wel een stukje korter gemogen. Zeker gezien het feit dat het een lichte spinhengel is, is de toegevoegde waarde om het handvat als hefboom te gebruiken overbodig.DUURZAAMHEID De hengel is voorzien van een Fuji reelhouder. De molen past hier netjes in en is stevig vast te klemmen, zonder dat er speling bij de molenvoet zit. De blank voelt en ziet er duurzaam uit. Dun en strak maar toch erg gevoelig. Daarnaast heeft de Rozemeijer Spin-It een nette actie.De Rozemeijer Spin-It is netjes afgewerkt met een kurken handvat. Echter viel het me op dat het kurk niet van dusdanige kwaliteit is dat het een lange levensduur gaat krijgen. Zoals op onderstaande foto te zien is, valt de kwaliteit van het kurk tegen. Het kurk was redelijk zacht en niet netjes glad afgewerkt. Ik ben bang dat wanneer de hengel intensief gebruikt wordt het kurken handvat snel zal verslechteren.VERKRIJGBAARHEID Rozemeijer is in zeer veel winkels en webshops vertegenwoordigd. Op de website van het merk staat netjes aangeven waar de verdeelpunten zijn gevestigd. Via de homepage kun je direct alle gegevens van de dealers aanklikken Rozemeijer is goed vertegenwoordigd in Nederland. Ook in België zijn er een viertal winkels waar de Rozemeijer lijn verdeeld wordt. Op vakantie in Duitsland is het eveneens mogelijk een Rozemeijer hengel tegen te komen bij het bezoeken van een plaatselijke viswinkel!

EINDOORDEEL Alles bij elkaar opgeteld kan ik zeggen dat dit een prima spinhengel is voor de allround roofvisser. Zowel de lengte als het opgegeven werpgewicht zorgen voor een brede inzetbaarheid. Binnen de range van 20-40 gram is er een breed scala aan kunstaas beschikbaar op de Nederlandse markt. Let wel op dat kunstaas met veel weerstand niet lekker vist met een parabolische hengel als deze. De hengel beschikt over een 7-tal ogen om de lijn te geleiden. Deze zijn zo geplaatst dat daar niets op aan te merken valt alhoewel, de meeste hengels beschikken tegenwoordig over meer ogen. De twee delen passen netjes op elkaar. Een handig detail is het horizontale verkasoogje. Hier blijft de lijn niet achter hangen tijdens het werpen. Het buiten verhouding lange handvat vond ik persoonlijk erg storend. Ook had het kurken handvat beter uitgevoerd kunnen worden. Met een adviesprijs van € 80,- vind ik de hengel persoonlijk wat hoog ingeschaald. Zeker gezien de twee bovengenoemde punten en de hoeveelheid spinhengels die al op de markt zijn met dezelfde specificaties. De hengel oogt sober (iets dat mijn voorkeur blijft behouden) maar wel strak. De blank en daarmee de actie presteren goed onder de meeste allround omstandigheden. Voor een roofvisser die meerdere disciplines wil bevissen met dezelfde hengel is dit mijn inziens een prima keuze.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21889

Foto's

92105

likes

290