10 vragen aan... Chris Chew

Vorige week konden jullie de antwoorden van lezen van Rocky van Duijvenvoorde, maar vandaag hebben we weer een nieuwe sportvisser in hart en nieren, Chris Chew!  Chris is een enorm gedreven roofvisser met een passie voor fotografie en dat zie je terug in de plaatjes die hij trekt (om in zijn moedertaal te spreken). Dus ga er lekker voor zitten en lees zijn antwoorden op de 10 vragen!
VRAAG 1: Wanneer en hoe ben je begonnen met vissen?
ANTWOORD: Ik was zes jaar oud toen er bij ons in de tuin een ballon landde met daarin een kaartje waarmee je een gratis rondje met de roeiboot kon gaan varen in het provinciaal domein niet zo ver van ons vandaan. Wij trokken dus met het gezin naar het park waar ik enkele vissers zag zitten die bij een visclub bleken te horen. Het verhaal gaat dat ik ontzettend graag wou vissen maar dat ze mij vertelden dat ik te jong was en pas mee mocht komen vissen toen ik zeven jaar oud was. Een jaar later stond ik natuurlijk weer paraat en zo ben ik terechtgekomen bij visclub Het Pietermanneke waar ik de kneepjes van het vak heb geleerd.VRAAG 2: Kun je iets vertellen over je eerste vis?
ANTWOORD: Tijdens mijn eerste visdag, of eerder namiddag, ving ik vier baarzen en een zeelt met de vaste hengel. Vooral die laatste is mij goed bijgebleven. Ik vroeg aan de heer van de visclub die mij hielp hoe deze vis wel heette. Volgens mij had hij de vraag niet eens gehoord maar op dat moment riep er toevallig iemand KORNEEL! Wat eigenlijk de naam van de visser was die mij hielp. Ik heb lang gedacht dat een zeelt een Korneel was, tot er iemand mij hard lachend op wees dat dit niet het geval was.

VRAAG 3: Hoe deel jij je visseizoen in? Stel je jezelf doelen?
ANTWOORD: Ik probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van de visserijen die op dat moment goed lopen. Zo vis ik in de zomer graag op roofblei in de hogere waterlagen en tijdens de winter graag op de grote rivierbaarzen die zich dan goed op de plassen laten vangen. Doelen stel ik mij niet, al probeer ik wel nieuwe technieken uit te proberen om zo mijn kennis uit te breiden. Deze is namelijk in mijn ogen nog zeer beperkt, gezien ik nog maar een viertal jaren serieus op roofvis aan het vissen ben.VRAAG 4: Welke sessie of vangst is je het meest bijgebleven?
ANTWOORD: De visserij op meerval schrikte mij in het begin wat af, omdat deze roofvis bekend staat als zeer intelligent en moeilijk te vangen. Enkele jaren geleden waagde ik mij er dan toch aan nadat ik de moed bij elkaar had geraapt en wat tips had gekregen van ervaren meervalvissers. Toen wist ik al vrij snel, ik denk dat het de tweede of derde sessie was voor mij op de Maas, een vis van 2,20 meter te haken die nog steeds mijn grootste is. Vanuit de bellyboot beleefde ik hier een zeer memorabele dril aan die mij lang is bijgebleven. Ik wist niet wat mij overkwam toen deze vis mij over het water heen sleurde in mijn bootje, heerlijk. De dag nadien belde ik mijn tattoer om een afspraak te maken om deze vis op mijn been te laten tatoeëren, vereeuwigd in mijn herinneringen en op mijn lichaam dus!

VRAAG 5: Wat is je favoriete soort en welke techniek vind je het leukst?
ANTWOORD: Ik ben overgestapt naar het roofvissen omdat ik op zoek was naar variatie en nieuwe uitdagingen, precies daarom kan ik geen favoriet kiezen. Aan alle roofvissen beleef ik evenveel plezier. Al heb ik wel een grote voorkeur voor werpende visserijen en als het kan ook nog snel! Actief jiggen met softbaits op snoekbaars om dan die harde tik te krijgen. Lipless crankbaits langs de taluds vissen op baars of werpend op snoek vissen vanuit de bellyboot. Je kunstaas binnen rossen door de oppervlakte en dan ineens die beuk krijgen van een roofblei. Ik vind het eigenlijk allemaal even mooi!VRAAG 6: Wat is het gekste wat je ooit aan de waterkant hebt meegemaakt?
ANTWOORD: Mijn PR snoekbaars heb ik ooit voor mijn voeten los zien schieten tot mijn grote frustratie. Ik was er van overtuigd dat dit wel eens een honkvaste vis kon zijn, dus besloot ik de stek een week lang te bestoken, ’s Nachts in december, om dan zeven dagen later de vis eindelijk te kunnen vangen. Diezelfde vis ving ik opnieuw, op dezelfde plek, op hetzelfde kunstaas, op hetzelfde tijdstip, exact zeven dagen later. Ik herkende hem onmiddellijk en heb hem dan ook zonder foto’s weer laten gaan. Het is een erg herkenbare en grote vis, maar ik heb haar niet meer voorbij zien komen hierna.VRAAG 7: Wat is jouw favoriete visserij?
ANTWOORD: Werpen met kunstaas, maakt mij niet veel uit op welke roofvis, wanneer het maar actief is. En liefst wel op een water dat een 'verrassingsfactor' heeft, het type water waar je wel eens tegen een echte bak aan kunt lopen. Dat zorgt voor nét dat beetje extra spanning waar ik van houd!VRAAG 8: Wat is je grootste blunder tijdens het vissen geweest?
ANTWOORD: Toen ik nog maar net enkele maanden wat serieuzer aan het roofvissen was, ging ik een dag op een grote rivierplas snoeken vanuit de bellyboot. Halverwege de dag kreeg ik een beuk op mijn kunstaas, maar de vis bleef niet hangen. Ik wissel snel van kunstaas om de vis een andere hap voor te schotelen in de hoop zo nog een aanbeet uit te kunnen lokken. De 30 cm Hard Eel komt over de stek en ik krijg weer een ontzettend harde mep op mijn hengel, waarna alle spanning weg valt en ik iets later een titanium leader zonder speld en kunstaas in mijn handen heb. Nooit meer een kant en klare leader gekocht en ik baal nog steeds van de snoek die ik met dat stuk kunstaas heb opgezadeld.

VRAAG 9: Welke targets, soorten of specimens staan nog hoog op je verlanglijst?
ANTWOORD: Het zoete water trekt mij veel harder dan het zoute. Ik zou graag ooit eens werpend met kunstaas een Nijlbaars vangen. En dan niet vanuit een bootje op Lake Nasser, maar ergens langs de rivier in Oeganda tussen de krokodillen. Taimen vangen in Mongolië lijkt mij ook geweldig gezien de setting en de afgelegen locaties.

VRAAG 10: Welke visdroom zou je nog willen verwezenlijken?
ANTWOORD: Ik heb een zwak voor kleuren en bijzonder mooi getekende vissen. Op bepaalde heldere rivieren in Frankrijk kun je meervallen vangen met bijzondere gemarmerde tekeningen die tot de verbeelding spreken, hier hoop ik in de toekomst enkele van te vangen en vooral te fotograferen. Uit het maken van mooie foto’s haal ik tegenwoordig evenveel plezier als uit de vangst zelf. 
Tot zover de 10 vragen aan Chris, volgende week is het de beurt aan?…

Meer 10 vragen aan lezen? Klik dan hieronder!

Jouke Jansma

Johan Struwe

Simon Torenbeek 

Corné Ouwehand

Thijs van de Sanden

Yair Jelmer Nauta 

Marcel Asbroek

Bertus Rozemeijer 

Frans Oomen

Rocky van Duijvenvoorde

MEER 10 VRAGEN AAN LEZEN? KLIK DAN HIER!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235