10 vragen aan... Rocky van Duijvenvoorde

Vorige editie was het Frans Oomen die de '10 vragen aan' beantwoordde, nu is het de beurt aan Rocky van Duijvenvoorde, iemand die altijd met vissen bezig is. Rocky kwam in de picture toen wij de eerste Streetfishing wedstrijden organiseerden en kort daarna startte hij de website Roofvissen.eu. Daar is hij inmiddels mee gestopt om full time aan de slag te kunnen gaan als European predator consultant bij Spro.
VRAAG 1: Wanneer en hoe ben je begonnen met vissen?
ANTWOORD: Zolang als ik mij kan herinneren werd er bij ons thuis gevist, met een bamboehengeltje op voorntjes en baarsjes, ook was het snoeken met opa met levend aas een wekelijkse bezigheid. Ik kan me nog goed herinneren dat de warme zomeravonden aan het water werden doorgebracht op voorn en brasem met vaste hengel.

VRAAG 2: Heb/had je een voorbeeld, zo ja, wie?
ANTWOORD: Ik heb niet echt één voorbeeld, waar ik wel heel graag naar kijk zijn de Bass Masters en elite uit Amerika, Kevin VanDam, Aron Martens, Jacob Wheeler, Ish Monroe; daar kun je zien dat keuzes maken en verschillende technieken proberen het verschil kunnen maken.VRAAG 3: Hoe deel jij je visseizoen in? Stel je jezelf doelen?
ANTWOORD: Ik vind het mooi om mezelf elk jaar een techniek op te leggen om mezelf zo de techniek volledig eigen te maken. Zo heb ik mij afgelopen jaar gericht op crankbaits, het jaar ervoor jika-rigs en bottom-jigs. Daarvoor een heel seizoen jigs werpen en het jaar ervoor veel Carolina rigs. Ik ben erg perfectionistisch en tune graag de set-up zodat ik deze perfect heb voor mijn eigen visserij, deze kan dus afwijken van standaard set-ups maar ik weet dan zeker dat deze past bij mijn manier van werpen en het zetten van de haak, zonder windknopen of lijnbreuk...

VRAAG 4: Welke sessie of vangst is je het meest bijgebleven?
ANTWOORD: Een van de mooiste sessies was met Rutger, de eerste bootwedstrijd die we samen visten was de Perchmasters. Die dag ving ik mijn pr baars die tevens de grootste was van de wedstrijd, de vibe en energie die dag waren zo geweldig dat we vanaf dat moment een zeer hecht tournament team zijn geworden. We wonnen de wedstrijd met een gemiddelde van 40 cm op vijf baarzen, heerlijk!VRAAG 5: Wat is je favoriete soort en welke techniek vind je het leukst?
ANTWOORD: Ik ben helemaal verkocht aan baarssoorten! Dus de baars, zeebaars, black bass, snoekbaars... en dan het liefst werpend met softbaits Finesse style. Rare rigs en montages, I Love It.VRAAG 6: Wat is het gekste wat je ooit aan de waterkant hebt meegemaakt?
ANTWOORD: Het gekste wat ik heb meegemaakt... je maakt zoveel mee op en rond het water, haha... Een leuk verhaal was tijdens het gesloten seizoen jaren geleden. We zaten volledig in camo-kleding verstopt langs een rietkraag, gewapend met een penhengel en een blikje maïs op de azende karpers, we zagen zeker zes karpers bijna voor onze voeten flink azen, met af en toe de staarten boven water in de ondiepe sloot. Mijn pen zwiepte van links naar rechts en de adrenaline gierde door mijn lichaam, net voordat je pen moet gaan lopen, kriebelt er wat aan mijn oor. Ik zwaai het wat weg en dan hoor ik gegrinnik naast mij... mijn vismaat lacht me zachtjes uit.. weer gekriebel aan mijn oor.. ik draai mij om en mijn neus raakt de neus van een lammetje en direct BEEEEEHHHH in mijn gezicht! Ik geef een brul van de schrik, het lammetje springt een meter hoog en rent weg, mijn maat lacht me keihard uit en de grote kolk in de sloot geeft aan dat de karpers gevlucht zijn... einde sessie.

VRAAG 7: Wat is je grootste blunder tijdens het vissen geweest?
ANTWOORD: Dat was nog niet zo lang geleden, tijdens Open Street Gent, ik zat vast en trok ietwat lomp. De wedstrijd was amper vijf minuten bezig en mijn hengel knalde in drie stukken, puur onnozel en het kostte me 40 minuten om een reservehengel uit het hotel te halen.VRAAG 8: Wat is jouw favoriete kunstaas?
ANTWOORD: Dat vind ik een erg lastige vraag, ik ben dol op nieuw kunstaas en kijk enorm uit naar alles wat er op de markt komt en waarom ze dat nou juist brengen. Wanneer ik zou moeten kiezen dan zijn de grotere worms met curltail 4 en 5 inch mijn favoriet op dit moment, maar dat komt mede door de blackbass visserij die ik afgelopen jaar goed heb beoefend; dit aas werkt ook goed op de grote baars en snoekbaars.VRAAG 9: Welke targets, soorten of specimens staan nog hoog op je verlanglijst?
ANTWOORD: Roosterfish, GT, goliat grouper, peacock bass, striper,
Dus zeg het maar.. wanneer gaan we een reportage maken?

VRAAG 10: Welke visdroom zou je nog willen verwezenlijken?
ANTWOORD: Ik zou wel een keer in een volledig afgesloten gebied (Canada, Zweden, Noorwegen) willen vissen, gedropt door een watervliegtuig en dan vier weken leven van de omgeving, survival, hiken en jagen.
Tot zover de 10 vragen aan Rocky, volgende week is het de beurt aan?…

Meer 10 vragen aan lezen? Klik dan hieronder!

Jouke Jansma

Johan Struwe

Simon Torenbeek 

Corné Ouwehand

Thijs van de Sanden

Yair Jelmer Nauta 

Marcel Asbroek

Bertus Rozemeijer 

Frans Oomen

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21192

Foto's

92088

likes

244