Q-Yachts introduceert nieuw elektrisch jacht bij Boulevard Nautique Roermond

The future of electric boating has arrived.

Sinds deze week is de fonkelnieuwe elektrische Q30 van Q-Yachts op de markt. Vanaf 12 december is dit jacht te bewonderen in de haven van Boulevard Nautique Roermond – tijdens de ´pop-up test experience Q30´ - waar het haar eerste outdoor primeur heeft. Het nieuwe pareltje van importeur XtraOrdinary Boats Nederland is een bijna tien meter lang, strak en revolutionair design jacht met geavanceerde techniek. Geruisloos en duurzaam varen, zonder in te leveren op snelheid. Met de komst van de Q30 wordt een nieuw tijdperk van elektrisch varen ingeluid.Het is ontspannend en het ontbreken van motorgeluid geeft een bijzonder gevoel van verbondenheid met de natuur. Zodra het vermogen wordt opgevoerd glijdt het jacht rap sneller door de golven. Bij een snelheid van 28 kilometer per uur blijft een goed gesprek voeren mogelijk. Rens de Korver van XtraOrdinary Boats Nederland licht de unieke eigenschappen van de volledig elektrisch aangedreven Q30 toe:“Het toonaangevende Oceanvolt heeft speciaal voor de Q30 een hypermoderne aandrijfunit ontwikkeld. Deze werd in de Q30 gecombineerd met een hydrodynamisch ontwerp. Door minder scheepsweerstand kan een flinke snelheid met een aanzienlijke actieradius worden bereikt. Dat maakt het tot een prestigieus, elektrisch design jacht. Mooie bijkomstigheid is dat onderhoud van de elektromotor laag is en tanken bij de pomp tot het verleden behoort”.

Uitrusting
De Q30 is standaard uitgerust met een 30 kWh-accupakket. Dit kan via een oplaadkabel in de haven of bij het huis met 230V stroom worden opgeladen. Een gemiddelde gebruiker kan met dit pakket goed uit de voeten. De Korver over de actieradius: “Bij normaal gebruik kun je een heel weekend varen, zeker wanneer de boot ‘s nachts wordt bijgeladen. Mocht je een nog grotere actieradius verlangen, dan kun je het pakket verdubbelen naar 60 kWh. Nog langer doorvaren zonder tussentijds op te laden, kan door een omvormer en zonnepanelen op de boot te plaatsen. De klant kan dus zelf kiezen wat het beste past”.

Futuristische look
De daycruiser heeft een opvallende, futuristische look. De Q30 is ontworpen met een open spiegel en biedt in de kuip veel buitenruimte.Varen op Italiaanse meren kan ook, want het schip is trailerbaar en kan worden meegenomen op vakanties. De bootsystemen worden via het dashboard gemonitord met een standaard meegeleverde iPad. Deze oplossing onderstreept volgens de importeur ´de Apple-achtige´, futuristische uitstraling van de Q30. Deze zal ongetwijfeld bij veel mensen in de smaak vallen. Het design is echt oogstrelend. En het is de eerste elektrische boot die volledig aan alle normen en eisen voldoet die horen bij zorgeloos, elektrisch varen.Kom voor een bezichtiging bij Boulevard Nautique Roermond
De Q30 is van 6 t/m 10 december 2018 te bewonderen op de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam. Daarna verhuist de Q30 naar Boulevard Nautique Roermond tijdens de experience days waar de Q30 van 12 t/m 18 december kan worden bezichtigd.

Adres: Maashaven 4 | 6041 TB Roermond | direct gelegen naast het Designer Outlet Center.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Recente artikelen

Kunstaas Tunen

Gepubliceerd door Team Roofvisnet

Roofblei Codes

Gepubliceerd door Team Roofvisnet

Met extreem soepele en precieze loop.
Low profile

Gepubliceerd door Rudy van Duijnhoven

Leden

20886

Foto's

92096

likes

219