Evenementen

Team Quantum wint de 2019 Predatortour in ZwedenQuantum teamvissers Timo Rosche en Fredrik Harbort wisten een aantal indrukwekkende vissen te landen tijdens een van Europa’s grootste roofviswedstrijden. Daarmee wisten ze na afloop van de drie dagen durende wedstrijd de overwinning in de wacht te slepen.

Jaarlijks brengt de Predatortour in Zweden top-roofvissers van over de gehele wereld bij elkaar om als team te jagen op de hoofdprijzen. Vänern was dit jaar het wedstrijdwater, dit is het grootste meer van het land. Een totaal van 122 teams hadden zich geregistreerd voor de wedstrijd, die gevist werd op 25, 26 en 27 april; uiteindelijk namen er 101 teams daadwerkelijk aan deel. De zes grootste snoeken die door elk team gedurende de drie dagen werden gevangen telden mee in de puntentelling.


Dag twee voor team Quantum


Door de hoge visdruk en het wegvallen van de wind, werd het vissen op dag twee duidelijk moeilijker en de snoeken waren minder genegen om het kunstaas te grijpen.De beslissing bleek de juiste te zijn, want Fredrik en Timo wisten hiermee kort voor het slot van de tweede wedstrijddag een snoek met een lengte van 117 cm te landen, een cruciale vis bij dit type wedstrijden! Meerdere teams hadden van tevoren dezelfde plek zonder succes bevist.

Nog één metervis nodig


Deze vangst maakte het de beide sportvissers duidelijk dat ze nu een goede kans hadden om deze wedstrijd op hun naam te schrijven. Zoals de zaken er op dat moment voor stonden, had maar één vis die op dat moment mee zou tellen in het totaal voor de wedstrijd een lengte van minder dan een meter. Ze zetten zich dan ook ten doel om nog een snoek met een lengte boven de meter te landen op de laatste wedstrijddag.De totale lengte van hun zes snoeken was bij het einde van de wedstrijd 641,60 cm. Daarmee hadden ze precies zes centimeter meer dan het team dat op de tweede plek eindigde. Een ongelooflijke prestatie!


Uitrusting


Fredrik en Timo gebruikten de volgende uitrusting tijdens de competitie:
Hengels: Quantum Aggressor Heavy Lure Smart Trigga en Quantum Smoke.
Reels: Quantum Exo Baitcaster 301 en Iron Spin.
Lijnen: 25/00 Quantum Ultrex gevlochten lijn en 85/00 Quantum Fluorocarbon.Website: www.zebco-europe.com.

Bekijk ook:
https://www.roofvisnet.nl/quantum-vapor-101-spt-werpreel/
https://www.roofvisnet.nl/4street-inspirerende-producten-voor-de-sportvisser-van-nu/
https://www.roofvisnet.nl/glijdend-of-vast/

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235