10 vragen aan... Corné Ouwehand

Vorige week heb je de 10 vragen aan Simon Torenbeek kunnen lezen, deze week is het de beurt aan Corne Ouwehand.
VRAAG 1: Wanneer en hoe ben je begonnen met vissen?
ANTWOORD: Als kind zijnde met mijn vader meegegaan toen ik een jaar of vier was. Veel met de vaste stok en winkle picker gevist. Op een gegeven moment meerdere keren snoek zien jagen op de visjes die we binnen haalden, sindsdien verslaafd aan het roofvissen. Voorheen heel veel op snoek gevist, totdat snoekbaars in beeld kwam, nu helemaal snoekbaars/baars gericht en snoek is eigenlijk bijvangst.VRAAG 2: Heb/had je een voorbeeld, zo ja wie?
ANTWOORD: Ik heb niet perse één iemand als voorbeeld, iedereen die lekker zijn eigen ding doet, daardoor leuk vangt en vervolgens ook nog zijn kennis overdraagt aan anderen, die bewonder ik! Als ik dan toch een naam moet noemen zeg ik: Luc Coppens, heeft geen verdere uitleg nodig denk ik… ;)

VRAAG 3: Kun je iets vertellen over je eerste vis?
ANTWOORD: Laat ik even terugblikken naar mijn eerste snoekbaars, aangezien dat mijn hoofdzakelijke target is. Ik ontdekte het dropshotten, had wat shads gekocht, wat haakjes, onderlijn gemaakt en op naar een brug in de buurt. Heel snel had ik al een baars gevangen op de dropshot, niet veel later mocht ik mijn eerste snoekbaars ooit vangen, ik was meteen verkocht!

VRAAG 4: Hoe deel jij je visseizoen in? Stel je jezelf doelen?
ANTWOORD: Nee, niet echt doelen, ik ga gewoon vissen en per dag (of de avond ervoor) bepaal ik wat ik zal gaan doen. Wel is het zo dat ik 's winters zo nu en dan een snoekhengel pak en gericht op snoek ga vissen, dat doe ik over het algemeen de andere seizoenen niet.VRAAG 5: Welke sessie of vangst is je het meest bijgebleven?
ANTWOORD: Dat is vrij recent, ik heb sinds december 2017 een Hobie Kayak, ik was op een plas aan het verticalen en krijg uit het niets een allesvernietigende beuk op m’n hengel, na een pittige dril komt er uiteindelijk een dikke snoekbaars van 88 cm boven. Omdat ik hier graag goede foto’s van wilde hebben, heb ik de vis in het net gehouden en ben ik naar de kant gepeddeld, van een afstandje al een mevrouw aangesproken en gevraagd of die de foto’s wilde maken, gelukkig wilde ze dat.VRAAG 6: Wat is je favoriete soort en welke techniek vind je het leukst?
ANTWOORD: Ik heb het hierboven eigenlijk al beschreven, snoekbaars! Hoewel ik deze benader met allerlei soorten technieken blijft het dropshotten een speciaal plekje in mijn hart houden.VRAAG 7: Wat is het gekste wat je ooit aan de waterkant hebt meegemaakt?
ANTWOORD: Ik ging eens voor de grap dropshotten met Haribo snoepdolfijntjes, na een paar worpen ving ik een leuke snoekbaars! Mission complete! Ook heb ik eens staan jerken met een wortel, na zo’n zes missers is het me gelukt om een snoek te vangen met een wortel.VRAAG 8: Wat is jouw favoriete visserij?
ANTWOORD: Algemeen: snoekbaarsvisserij, specifiek in die visserij toch wel het dropshotten.

VRAAG 9: Wat is jouw favoriete kunstaas?
ANTWOORD: Softbaits, kreeftimitaties zie je veel aan mijn hengel hangen!VRAAG 10: Welke visdroom zou je nog willen verwezenlijken?
ANTWOORD: Een keertje naar Noorwegen, IJsland of Nieuw Zeeland zou toch wel heel gaaf zijn, denk ik. Al maak je mij ook blij met een tripje naar de Ardennen om lekker in de stromende beekjes op forel te vissen…Tot zover de tien vragen aan Corné, volgende week is het de beurt aan Thijs van der Sanden...

Meer 10 vragen aan lezen?

Jouke Jansma

Johan Struwe

Simon Torenbeek 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235