Product Informatie

Rozemeijer 'Are you pro enough', het vervolg deel 3 
Hebben we de vorige keer de review kunnen lezen van Sven Bonouvrie, nu is het de beurt aan het nieuwste prostaf lid: Jens Lembrechts.

De Antwerpse dokken met de Rozemeijer Inner City Street Stick.
Vroege uurtjes Om 4 uur gaat de wekker. Op dit onmenselijk uur draai ik me meestal nogmaals om, maar deze keer niet. De nieuwe hengel, de Inner City Street Stick 230 cm, 7-21 gram van Rozemeijer komt uit het foedraal. Snel maak ik me klaar en pak ik de spullen bij elkaar. Half 5 komt Tom, vismakker voor vandaag, de oprit opgereden. In periode van extreme warmte laten we de boot liever op de kant en na een kort gesprek worden de plannen gewijzigd en gaan we toch richting de Antwerpse dokken. We kiezen voor enkele uren streetfishing in de haven. Hier is altijd scheepvaart wat zorgt voor extra zuurstof in het water.We horen van meerdere vrienden dat de vangsten ronduit slecht zijn. Perioden van extreme droogte en warmte zijn nooit goed voor de vangst. Vandaag voorspellen ze, zoals de vorige dagen, 28 graden met enkel zon. Maar goed we zetten door en er gaat gevist worden. De vroege uurtjes willen soms nog wel wat opleveren. Onderweg naar de stekken wordt er een keuze gemaakt. Op de eerste stek staat net iets meer stroming. Voor de andere stek gaan we opzoek naar het diepere water.

Om 5 uur komen we aan op de eerste stek. Tom kiest voor de loodkopmontage. Ik ga voor de dropshot. Ergens heb ik een haat/liefde verhouding met de dropshotmontage. Vraag me niet waarom! Het kan zo vreselijk effectief zijn. Zeker in de Antwerpse haven. Je kunt heerlijk traag een stek uitpeuteren en de aanbeten zijn soms zo verschrikkelijk hard. Maar toch is het niet altijd mijn favoriete manier geweest.
Inner City Street Stick 

Terug naar de hengel: De Rozemeijer Inner City Street Stick: Een tweedelige hengel van 230 cm, werpvermogen van 7-21 gram met een eigen gewicht van 118 gram, negen geleideogen mooi verdeeld over de hengel en een gevoelige, lichtgevende top met antitangle topoog. Een comfortabele molenhouder, welke je een hele dag in de hand kunt houden en een tweedelige handgreep, gemaakt van foam met kurken accenten, in een urban camou kleur maken het geheel af.

De volledige reeks bestaat uit vijf moderne hengels in verschillende lengtes en werpvermogens die het gegeven streetfishing volledig afdekken. De hengels zijn beschikbaar in 190 en 230 cm, met een werpvermogen van 3-12 gram en 7-21 gram.

Ook is er een trigger versie van de hengel leverbaar voor de reel. Deze is beschikbaar in 200 cm en een werpvermogen van 10-35 gram. Een welke ideaal is voor shads en kleine plugjes.


Een molentje in de 1000 serie maakt het geheel af. De dropshot wordt geknoopt en een Lunker City Fin-S komt op de haak met daaronder een 10 grams dropshotlood. Een V-tail shad heeft voor mij al meerdere dagen goed gemaakt in de Antwerpse dokken.

De combi met het 10 grams loodje voelt goed en precieze worpen zijn geen probleem. De gevoelige top geeft mooi weer wat er zich onder water afspeelt en de eerste worpen verlopen zonder actie. Wat verder naast een boot krijg ik een eerste voorzichtige aanbeet welke gemist wordt. De worp erna nogmaals een tik en nu hangt deze wel. Een klein snoekbaarsje van rond de 30 cm mag onmiddellijk weer gaan zwemmen...

Hierna gebeurt er niets meer en zoeken we de andere stek op. Hier loopt een mooi talud waar altijd wel wat vissen liggen.  Al na een paar worpen krijgen we verschillende aanbeten. Bij Tom wordt de shad zelfs meermaals van de loodkop getrokken maar spijtig genoeg blijft geen enkele vis hangen.  Wanneer we een 100-tal meters opschuiven wordt het talud iets steiler. Hier krijg ik na enkele worpen die echte verslavende tik op de hengel en het zetten van de haak volgt automatisch. De Street Stick komt onmiddellijk mooi parabolisch te staan maar het stevige achterstuk heeft genoeg kracht om het geweld te blokkeren. Een snoekbaars van rond de 50 cm zag wel iets in de Fin-S. Wat geven deze vissen een fantastische sport op de Street Stick.Al snel wordt het te warm en is het stil, heel stil. We besluiten er een einde aan te maken. Zoals ze zeiden was het taai. Desondanks hebben we toch wat actie gehad en enkele uren heerlijk gevist.

Jens Lembrechts 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

20928

Foto's

92092

likes

221