Buitenland

No Siësta 2: Holy MackerelOm 06:30 schreeuwde de wekkers Rolf en Stef wakker. Tijd voor een ontbijt, (te) veel koffie en dan belangrijkere zaken: vissen! Met een prachtige charterboot die de naam Garotte II draagt gaan ze de golven tegemoet. Aan boord een zooitje hengels en twee kistjes die gevuld zijn met kleine ansjovis, makreeltjes en inktvis. Eens zien welke monsters de Spaanse zeebodem bevolken.


Het diepe


Binnen tien minuutjes wordt het anker richting het diepe gestuurd en kunnen we voor het eerst onze haken laten zakken. Een half ansjovisje wordt tweemaal op de haak geprikt en met behulp van een schuifloodje naar de rotsachtige bodem verstuurd. Al snel wordt de eerste vis onder luid gejuich aan boord verwelkomd; altijd lekker om van de 0 af te zijn!


Half water


Voor Rolf en Stef is deze visserij nieuw, in Nederland ben je gewend om op de bodem te vissen. Al snel komen ze erachter dat dat hier zeker niet het beste is. Met een schuin oog kijken ze af en toe op de dieptemeter in de stuurhut, daarop zijn vaak vissignalen op half water te zien. En dat blijkt de truc. Het visje naar de bodem laten zakken en dan plusminus terugdraaien tot half water. Daar worden de eerste aanbeten verzilverd. Een rijkdom aan vissoorten blijken wel trek te hebben in zo'n geurig ansjovisje. Horsmakreel, gewone makreel, maar ook mahi mahi en een vissoort die ze hier dente noemen.
Gigant


Rolf krijgt een aanbeet op half water en slaat aan, maar na een paar meter drillen schiet de vis los. Beteuterd draait Rolf het restantje van zijn aas op vrij hoog tempo binnen als zijn hengeltop opeens opnieuw krom slaat. Zijn aas is tijdens het binnendraaien op ongeveer een meter onder het wateroppervlak gegrepen! Het is een dente, een schitterend visje die volgens de kapitein kan uitgroeien tot een gigant van zo'n 70 kilo... Snel terug dat ding dus! Morgenmiddag staat er een meervalsessie op het programma en met name Stef heeft nog een appeltje te schillen met de Ebromeervallen, zijn wraak zal zoet zijn. Morgen meer!Deze makrelen werden mede mogelijk gemaakt door Estacio Nautico!

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235