Evenementen

Luremaster 2018... het verslag 

De Luremasters 2018 zit erop, na de apotheose van zaterdag  zijn de winnaars bekend. Nu is het terug naar de orde van de dag, maar niet nadat er nieuwe vriendschappen, visverhalen en belevingen zijn gemaakt.
Voordat ik met begin met het verslag wil ik eerst de mensen bedanken die de Luremasters mogelijk hebben gemaakt. Naast de sponsoren kan een wedstrijd zoals de Luremasters niet bestaan zonder een organisatie die zich met hart en ziel inzet en de steun van vrijwilligers, die het mogelijk maken dat een evenement zoals de Luremasters zo succesvol is. Bij deze wil ik dan ook iedereen die hierbij betrokken was nog een keer noemen, dus: Hendrik-jan Verheij, Volkmar Strikkers, John Smit, Bert van der Zalm, Dennis Dilien, Diederick Deridder, IJsbrand Vis, Jeroen Manders, Jerry Stam, Kees Timmer, Koen vande Cauter, Peter Holtes, Roel Orsel, Ruud van Boheemen, Simon Torenbeek, Simon Plaetinck, Toine van Ierland, Thijs Horst en last but not least Patrick '010' van Hoesel;  bedankt voor jullie inzet! 

De Luremasters 2018 is er een die we nog lang zullen herinneren. Een wedstrijd van barbaarse omstandigheden, veel wind en regen, waardoor de vrijdag als visdag werd geschrapt en hierdoor ook het favoriete water van veel vissers , het Hollands Diep, weg viel.Maar dit was de enige juiste beslissing, door de weersomstandigheden die voor die vrijdag waren voorspeld, kon de organisatie niets anders doen dan deze dag uit de wedstrijd te halen.

De eerste dag werd het al vrij snel duidelijk wie er de koplopers zouden zijn (en uiteindelijk ook de winnaars), Danni en Andre pakten al redelijk snel de koppositie en hebben hem maar heel even verloren die dag.  De vangsten waren over het algemeen goed met veel kleine snoek en kleine baars in de ochtend, wat hierbij wel opviel was het totaal ontbreken van de snoekbaars tot een uur of twee op het Volkerak; toen pas werd de eerste snoekbaars gevangen. De snoekbaars moest je over het algemeen met een vergrootglas zoeken. Er waren slechts zes teams die uiteindelijk deze twee dagen zeven snoekbaarzen wisten te vangen, twee teams met zes en vier teams met vijf snoekbaarzen, vanaf plaats 25 naar beneden waren er maar drie teams met een snoekbaars. Dat vind ik persoonlijk een bizar kleine hoeveelheid voor twee wateren die tot de beste snoekbaarswateren van Europa worden  gerekend en laten we eerlijk zijn, de deelnemers van de Luremasters kun je nu niet echt onder het kopje amateurs scharen...De grote baars was ook afwezig, er zijn naar verhouding weinig 40+ baarzen gevangen, al is dit voor dit jaargetijde niet iets bijzonders.

Dag 2:  De tweede visdag (zaterdag) was er een die volop beroering in het leaderboard veroorzaakte, elke vijf minuten werd er wel een vis gevangen die de hele volgorde hiervan omgooide en dat is zo mooi aan een wedstrijd zoals deze.


Team Crestliner 3  stond op een gegeven moment zelfs op de derde plek. Een team wat halverwege de dag als een raket omhoog klom van plaats negen naar drie was Fokkers Team 'Pike XL'  zij zaten op de vis en het ging snel!Maar de uiteindelijke nummer drie,  team Johannes & Steffen, ging ook lekker; kwamen zij de eerste dag nog niet eens in de top vijftien voor, op dag twee stoten zij door als een ware diesellocomotief en pikten zij elk uur weer een hogere positie.De nummer twee van de Luremasters 2018 , team Garmin, stond de eerste dag nog maar op 591 cm, ruim achter Team Crestliner 3 welke 855 cm had; dat zij uiteindelijk 932 cm wisten te vangen is een bijzonder knappe prestatie te noemen.Om 12 uur ging het leaderboard offline en was het voor de deelnemers en de mensen die de wedstrijd volgde gissen naar de vangsten. Maar dat er in die laatste paar uur nog een hoop veranderd was werd al snel duidelijk tijdens de prijsuitreiking.
 De prijsuitreiking


Om 21:00 uur is het dan zover: de prijsuitreiking, HJ en Volkmar beginnen na een korte intro met het vergeven van de prijzen. Hieronder vind je de top vijf van de Luremasters 2018.

Verder werden er natuurlijk ook prijzen uitgegeven voor de drie grootste vissen.Uiteraard zijn er ook pechvogels tijdens een wedstrijd, vorig jaar mocht ik zelf aantreden voor deze prijs toen mijn jas inclusief auto, trailer en huissleutels te water ging. Dit jaar gaat de prijs naar Team Linked2Work, waarbij de enige vis die ze vingen (een snoek van 112 cm) werd afgekeurd wegens het ontbreken van de code-sticker.Al met al was dit weer een wedstrijd die van begin tot het einde zeer spannend is geweest en een waar nog lang over gesproken gaat worden. En nogmaals bedankt aan alle sponsoren, organisatie en vrijwilligers die dit unieke evenement mogelijk hebben gemaakt. Voor de eindstand kun je terecht op de website van Luremasters 

Het inschrijven voor Luremasters 2019 is nog niet geopend maar dit zal op korte termijn gebeuren en wie weet, misschien tot volgend jaar!FounderMain Event SponsorsSponsorsPowered by 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235