Evenementen

Luremasters Live blog dag 3... De strijd der titanen


Vandaag dag 3 van de Luremasters 2018. Wat gaat er vandaag gebeuren, zal de top 5 zoals hij nu is nog veranderen, gaat er vandaag wel snoekbaars uit het Volkerak komen? Of klimt er straks een underdog vanuit de onderste regionen van het klassement naar de nummer 1? Over acht uur is het bekend wie de winnaar van de Luremasters 2018 wordt. In de tussentijd kun je natuurlijk hier terecht voor het laatste nieuws.


21:00 uur Het hoge woord is eruit of zoals het in het Vaticaan gaat, we hebben witte rook. Danni Schäfer en Andre Schmitt zijn de winnaars van de Luremasters 2018!!! Zij gaan met de hoofdprijs naar huis.Maandag een compleet verslag van alle winnaars en de prijzen die er gewonnen zijn. 

Voor de eindstanden ga naar: http://www.luremasters.nl/22/leaderboard/

20:30 uur Het moment is daar, de prijsuitreiking gaat beginnen, wie gaat er met de felbegeerde eerste prijs naar huis? En wie met de andere prijzen? Hoe ziet het leaderboard er nu uit. We gaan het nu horen.

Hieronder zie je de prijsuitreiking live.

https://www.facebook.com/luremasters.nl/videos/620327838362557/

17:30 uur Het is nog stil in het hoofdkwartier in Citta Romana, maar daar zal snel verandering in komen want de eerste deelnemers zullen nu toch echt binnen moeten komen. Ook het media team heeft overuren gedraaid en het resultaat is er dan ook naar, de Luremasters movie van dag 2, ENJOY!16:30 uur Iedereen is weer veilig terug in de haven en alles wordt weer ingepakt, de eerste deelnemers zullen over een klein half uurtje terug zijn in Citta Romana.

16:00 uur De Luremasters is officieel ten einde, voor wat betreft het visgedeelte.Tot het laatst is het spannend geweest, wie gaat er winnen? De deelnemers zullen het vanavond horen. Er is keihard gevist en alles is uit de kast gehaald om die laatste centimeters in de boot te krijgen onder weersomstandigheden die verre van ideaal waren. Blijf het blog volgen om te zien wie er vanavond met de hoofdprijs vandoor gaat.15:40 uur Was het een paar minuten geleden nog duidelijk wie er ging winnen, nu is het een kwestie van centimeters, er zijn heel veel grote vissen bij gevangen en er is een ware stoelendans geweest in de top 10, maar hoe is het leaderboard nu?

15:15 uur  Na wat smeergeld, valse beloftes en steekpenningen een bewerkte foto van de monstersnoek die door een van de teams is gevangen. Nog 45 minuten en dan is het zoals de Duitsers zeggen 'Schluss'. Wie gaat er met de hoofdprijs van de Luremasters 2018 aan de haal?

 15:00 uur Op dit moment zijn er meer dan 700 vissen aangemeld, waarvan zeker 50% bestaat uit baars. ook schijnt er een monstersnoek gevangen te zijn in de lengtemaat WTF.14:30 uur Tijd voor een update maar ik heb helemaal geen informatie en ook op de Luremasters Marshall app, het enige wat meldenswaardig is, is dat teams 51 en 5 van het water zijn.

Dan maar even een foto die ik nog op file had:14:00 uur Allememaggies het gaat HE-LE-MAAL los, de ene dikke vis na de andere komt binnen op de Luremasters app, ik heb geen idee hoe het leaderboard er nu uitziet, maar het kan niet anders dat daar nu heel veel verschuivingen in zijn.

13:30 uur Ik krijg ook net door dat het helemaal los gaat met de snoekbaars op het Volkerak en heb mijn ziel moeten verkopen aan HJ en Volkmar om aan deze foto te komen voor jullie en hier is hij dan, 83 hele cm snoekbaars, wat een vis, maar voor welk team en is dit een verbetering van of komen deze cm er in zijn geheel bij??13:23 uur Er gebeurt iets in de bovenste regionen van het leaderboard, iets met grootste snoekbaars van de Luremasters en meerdere metersnoeken, maar welk team en hoe groot exact? Dat houden we verder nog even stil.

13:00 uur Op het water is het nu bikkelen, de regen komt bij vlagen horizontaal voorbij en het zal nu best wel afzien zijn voor de deelnemers, ik zelf heb het ook zwaar hier achter de laptop...   

12:30 uur Oei, hier in Hellevoetsluis begint het op het land aardig te onweren maar op het water is er alleen nog maar regen en geen onweer (het hoofdkwartier is een goede tin kilometer van het parcours vandaan), de vissers op het Volkerak hebben meer geluk daar is het nog steeds droog.

12:00 uur Vanaf nu is het live leaderboard gesloten, wat gaat er nu gebeuren? Dat wordt speculeren maar over vier uur weten we het.

Om 11:45 uur was er nog een donderslag. Team Spro/Gamakatsu Germany stelde hun score scherper met 39 cm door een snoek van 90 cm te vangen waardoor de kleinste van de lijst verviel. Dit houdt in dat zij nu aan kop staan met 861 cm, zes centimeter boven de nummer 2 Team Crestliner 3 dat tot nu toe nog geen vis erbij gevangen heeft.

Fokkers team: ´PIKE XL´ gaat ook lekker en heeft nu een comfortabele 712 punten.

Maar niets is zekerheid, in het verleden hebben we ook al gezien dat je plaats op het leadeboard niet verzekerd is tot 16:00 uur!11:00 uur Nog vijf uur te gaan en vooral in de midden gedeelte van het leaderboard vinden er verschuivingen plaats, de nummers 1 en 2 staan nog steeds met een comfortabele voorsprong vooraan. Maar gaan deze titanen onderling ook nog een gevecht aan? Reken maar dat er door deze twee op het scherpst van de snede gevist wordt! Om nu in de top 5 te geraken heeft een team minimaal 627 cm nodig.

Een fors briesje maar verder ideale omstandigheden voor de visserij.

10:45 uur De vis is goed los en om in de top 10 te komen is nu meer dan 500 cm vis nodig, er zijn behoorlijk wat teams die tussen de 350 en 495 centimeter zitten, dus een of twee vissen erbij en het leaderbord zal behoorlijk gaan verschuiven. De nummers een en twee Team Crestliner 3 en Team Spro/Gamakatsu Germany hebben hun score nog niet weten te verbeteren maar hebben met respectievelijk 147 en 180 cm een prettige voorsprong op de rest.

10:30 uur Bam, een schitterende groene dame voor team 3 Johannes & Steffen, waardoor ze doorstoten naar plek 7 met een gemiddelde lengte van 92,5 cm aan snoek en 33 cm voor hun baarzen; zij zouden wanneer ze de snoekbaars weten te vinden nog wel eens een paar plaatsen omhoog kunnen schieten.

10:15 uur Team 31 gaat als een raket, vangen volop snoekbaars en ook nog eens van een formaat dat zoden aan de dijk zet. Vier snoekbaarzen nu met een gemiddelde lengte van 71 cm! Ze schuiven door naar plaats 3. 10:00 uur Inmiddels hebben 58 boten vis en is team 31  sinds vanochtend van plaats 9 naar plaats 4 opgeschoven met 632 cm. Bij de nummers 1, 2 en 3 blijft het verder angstvallig stil en zij blijven voorlopig staan op de punten die ze al hadden. Team Jan Boomsma, dat op nummer 3 staat, voelt de hete adem van team 31 in zijn nek met een verschil van slecht 16 cm.9:30 uur De stek waar Team Crestliner 3 de eerste dag zoveel vis vanaf wist te halen blijft vis opleveren, wie daar nu ligt is spekkoper.

9:00 uur Er was regen voorspeld en die komt dan ook, de Marshalls van 010 zijn er in ieder geval op voorbereid. 8:30 uur De vangsten gaan lekker, meer en meer teams zitten op de vis, de storm van gisteren heeft de vis waarschijnlijk lekker actief gemaakt.8:05 uur En gelijk is het raak. De eerste vissen zijn kort na de start al binnen en ook de snoekbaars is nu wel thuis op het Volkerak.

8:00 uur Klaar voor de start... AF.7:45 uur Iedereen is klaar voor de start, de wind valt vandaag mee, al is hij op het Volkerak toch nog best pittig. Na wat snuffelwerk kon ook de eigenaar van de bus gevonden worden die vergeten was zijn lichten uit te zetten. Maar al met al ging het traileren van de boten vlotjes.

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21192

Foto's

92088

likes

244