Evenementen

Luremasters Live Blog dag 1Vandaag is het zover! Wat gaat de eerste dag van de Luremasters 2018 brengen? Hoe zullen de vangsten zijn en wat gaat het weer doen? Allemaal vragen die over een korte tijd beantwoord zullen zijn. De deelnemers en organisatie hebben er in ieder geval heel veel zin in gezien de gestage stroom aan berichten die via de Whatsapp binnen stroomt.

16:16 uur Stop de persen! Tijdens het schrijven van het blog heb ik op het laatste moment niet meer op verversen gedrukt van het leaderboard in de app, denkend dat niemand in die laatste vier of vijf minuten nog een vis zou vangen, maar Team Spro/Gamakatsu Germany heeft er nog een snoekbaars uitgetikt slechts een paar minuten voor het eindsignaal; dit betekent dat ze nu op slechts 34 cm van de nummer 1 Team Crestliner 3 zijn verwijderd, zaterdag belooft een titanen strijd te worden!  

16:00 uur Het einde van de wedstrijd, het was vandaag een dag van superlatieven, 56 teams hebben deze dag vis gevangen waarbij het overgrote deel tussen de 300 en 500 punten zit, om nu een plaatsje in de top drie te kunnen bemachtigen zijn minimaal 600 punten nodig, iets wat denk ik best wel bijzonder is op een eerste dag. Morgen wordt er niet gevist en is er ook geen live blog, dus zaterdag na de middag zal pas duidelijk worden hoe de definitieve stand zal uitkristalliseren. Wel denk ik dat ik met enige zekerheid kan zeggen dat een aantal teams druk bezig zullen zijn om de geplande strategie en materialen nog een keer te checken om er zeker van te zijn dat alles tot in de puntjes klopt. 15:55 uur Okay, er is weer een behoorlijke aardverschuiving geweest in het klassement, vanuit het niets schiet team Spro/Gamakatsu Germany naar de 2e plaats! Hoe kan dit, Pierre Johnen en Daniel Kaldowski staan nu 2e met 757 cm. Team Crestliner 3 voelt de hete adem in hun nek al hebben ze met 855 cm nog bijna een meter voorsprong!15:30 uur Er wordt nog steeds op het scherpst van de snede gevist, hier team 27 Jan Boomsma met een mooie snoekbaars van 66 cm.

15:15 uur Team Crestliner 3 gaat echt kneitertje hard!! Op een centimeter na 8 meter vis!! Team nummer 2 team Supersnoekers zit 284 cm achter hun, wie haalt ze nu nog in??15:00 uur Nog een uur te gaan en dan weten we wie de dagwinnaar is, ondertussen is de hoofdprijs van de Luremasters 2018 ook gearriveerd, wie gaat er met deze schitterende set aan de haal? Over 48 uur weten we het.14:45 uur Pro TIP Hoofdmarshall John Smit heeft nog een tip voor de deelnemers (en natuurlijk alle andere roofvissers die dit lezen) altijd goed om dit te weten, zo leer je nog eens iets!14:15 uur Aan de inwendige mens wordt ook gedacht en onze mashalls zijn zeer bekwaam in het zogeheten bhaut-quisine.

14:00 uur De verschillen worden groter maar langzaam maar zeker kristalliseert de top 5, waarbij de nummer 1 223 cm voor ligt op de nummer 2! Wie daar nog tussen wil komen moet toch echt ff aan de bak, vanaf plaats 10 tot en met 20 zijn de verschillen heel klein, een goede baars of een snoekbaars is genoeg om je in deze groep bovenaan te plaatsen. Maar zoals we al zoveel hebben gezien in het verleden kan er nog van alles gebeuren, dit is pas de eerste dag.Wat wel heel erg bizar is, is dat er op dit moment pas 1 (!), ik herhaal volledig uitgeschreven één snoekbaars gevangen is op het Volkerak... een water wat ooit een van de beste snoekbaarswateren van Europa was. Geeft te denken zou ik zeggen of zouden de deelnemers allemaal maar hobbyvissertjes zijn en niet kunnen vissen...13:30 uur In de media hub wordt druk gewerkt om jullie te voorzien van de laatste informatie en worden alle vissen kritisch doch rechtvaardig gekeurd door de organisatie.13:05 uur Heet van de naald: Crestliner 3 is in bezerker mode en gaat helemaal los! Ze staan nu op 725 cm!!?!! WTF?12:55 uur Even intern overleg gehad met Hendrik Jan, er wordt goed vis gevangen, op dit moment staat de teller op 300+ geregistreerde vissen, waarvan het grootste deel baars en snoek is. Snoekbaars is de grote achterblijver... er zijn nu slechts vijftien snoekbaarzen gevangen!! Geeft te denken of het water goed beheerd wordt, toch?

12:23 uur BAM! een 118 cm snoek voor Team Fauna Hengelsport.

12:10 uur Van uit de Luremasters media centrale is vanuit de rokende pc's inmiddels ook de film van de eerste dag klaar. Ze geeft een hele goede weergave van de sfeer, enjoy!12:00 uur De helft zit er nu op en wat een wedstrijd is het! 48 teams hebben inmiddels al vis. En team Crestliner 3 (Danny Schäfer en Andre Schmitt) gaan als een raket!  Met 631 cm, team Supersnoekers (Vincent Tobe en Ruud Luthart) zit ze met 479 cm op de hielen, maar moet echt aan de bak...

11:30 uur Aangezien internet het leuk vind om dingen maar voor de helft te laten zien hier nogmaals de video van de inschrijf dag maar nu helemaal..11.20 uur Een emotioneel bericht voor John en Volkmar, zij vieren vandaag hun jubileum dat ze vandaag vijf jaar samen zijn op Facebook, ik zou zeggen drop even een felicitatie voor deze twee kanjers op hun Facebookpagina!!11:15 uur Er zijn het afgelopen uur behoorlijke verschuivingen geweest in het leaderboard, zo snel zelfs dat ik soms het net geschreven blog helemaal moest aanpassen voor het live gaan omdat alles alweer veranderd was!!

11:00 uur Er gebeuren rare dingen in de boot van hoofdmarshall John Smit. Zal de stress zijn, denk ik.10:30 uur Er wordt op het scherpst van de snede gevist, een team heeft inmiddels een gele kaart ontvangen voor vissen in  verboden gebied en bij een ander team is vis afgekeurd wegens het ontbreken van de registratiesticker. Geen beslissingen die zo maar genomen worden, maar wel een vereiste om het evenement eerlijk en goed te laten verlopen.

Maar de vangsten stromen ook binnen, begon de ochtend met veel kleine snoek, ze worden  steeds groter!

10:03 uur Hier het filmpje van de inschrijfdag en de captains briefing en de uitleg waarom besloten is om de vrijdag niet te vissen:9:45 uur Aan de vangstberichten te zien zijn baars en snoek geen probleem, echter op het gebied van snoekbaars blijft het angstvallig stil, er zijn er tot nu toe slechts acht gevangen waarvan vier door team Spro/Gamakatsu Germany, de eerste grote snoeken zijn inmiddels ook gevangen, er zijn er nu vier binnen over de meter! Met de grootste op dit moment voor team van Litsenborg- Dielen met een lengte van 115 cm!9:22 uur De vangsten gaan goed! Al 36 teams hebben vis! Team Lagerweij Hengelsport gaat als een raket met 288 cm vis maar wordt op de hielen gevolgd door Team Spro/Gamakatsu (Pierre Johnen en Daniel Kaldowski), de nummers 2 van vorig jaar.De Baars lijkt de overhand te hebben en ook snoek wordt er goed gevangen.

8:30 uur Marshall Pat, hier in beeld, wij hebben een sterk vermoeden dat hij verre familiebanden heeft met een U-boot kapitein.8:11 uur VIS!!! De eerste vis is al binnen na nog geen vijf minuten gevist te hebben, dit belooft wat! 8:00 uur DEELNEMERS KLAAR?... PWEEEEEEEEEEEEEEEEP!! Iedereen stuift weg, een start van een wedstrijd is altijd spannend, je ligt met een grote groep boten samen en na de toeter gaat iedereen maximaal! Een paar seconden voor de start loopt het adrenalinegehalte van de deelnemers op tot een kritisch maximum, maar na die verlossende toeter zwakt dit iets af. Samen met je vismaat schiet je dan over het water, allebei vastberaden om vandaag het maximale uit de visdag te halen. Wat gaat de dag brengen? Over acht uur weten we het allemaal...

Hieronder de video van de start op het Volkerak (met het smakelijke lachje van marshall Patrick): 

7:45 uur Nagenoeg iedereen ligt in het water en het traileren van de deelnemers ging onder leiding van de marshalls vlot en zonder problemen. De deelnemers liggen nu klaar en kijken vol spanning naar de klok.Even voor de start bij de Galathese haven, iedereen ligt op het water.Ook op het Haringvliet gaat ook alles gestaag, de marshalls spreken alle talen Duits, Engels en Fries, allemaal geen probleem voor het Luremasters marshall team!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235