Product Informatie

Slim Jim Non Toxic

SLIM JIM NON TOXIC HET BESTE VAN TWEE WERELDEN


Iron Claw heeft in samenwerking met Moby Softbaits de Slim Jim Non Toxic ontwikkeld. Deze softbait-serie is een verbetering van de softbaits die er op dit moment op de markt zijn. Het gebruikte materiaal en de voordelen die hierbij komen, maken dat deze shads een (r)evolutie zijn van de shads en het rubber wat doorgaans gebruikt wordt.
Als sportvisser zijn er eigenlijk twee dingen belangrijk wanneer je je kunstaas kiest: op de 1e plaats moet je vertrouwen hebben in het kunstaas wat je gebruikt. Als 2e moet het kunstaas natuurlijk ook daadwerkelijk vis vangen. Maar er komt eigenlijk nog een 3e punt bij en dat is het gebruikte materiaal. De materialen die vandaag de dag gebruikt worden kun je verdelen in drie hoofdgroepen: pvc, gietrubber en ‘Japans’ rubber. Elk van deze hoofdgroepen heeft zijn eigen voor- en nadelen, Vinyl is goedkoop, maar heeft als nadeel dat hier veel weekmakers in zitten wat slecht is voor het milieu. Gietrubber is makkelijk zelf te verwerken, maar met de fabricage hiervan moet je met hete vloeistof werken en zijn de dampen die hier vanaf komen niet echt gezond. Japans rubber heeft dan wel geen ftalaat als weekmaker, maar hiervoor worden andere chemische stoffen gebruikt als weekmaker. Alle drie hebben ze wel de zelfde basis: polyvinylchloride.

 

MILIEU VRIENDELIJK


De Slim Jim Non Toxic heeft als groot voordeel dat het is gemaakt van thermo plastisch elastomeer. En aan dit materiaal zitten zeer veel voordelen; het is vele malen sterker dan pvc, het drijft en het is 100% milieuvriendelijk. Dit maakt dat de Slim Jim Non Toxic een stuk kunstaas is wat voor de softbaitvisser veel meer voordelen biedt: het beweegt beter, scheurt nauwelijks uit (ook niet na herhaaldelijke vangsten van snoek) en door het drijvend vermogen kun je in samenwerking met de loodkop een veel natuurlijkere aasaanbieding presenteren.De Slim Jim Non Toxic is verkrijgbaar in 7, 10, 13 en 16 cm en in 10 verschillende kleuren. 

Voor meer informatie ga je naar www.saenger-tts.de en bekijk je de Iron Claw catalogus.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21151

Foto's

92088

likes

235