Baars | Visverhalen

Baars vissen op groot water

Het is herfst, de blaadjes kleuren en enkele vallen van de bomen op het moment dat we koers zetten richting de stekken. Vandaag vissen we op een van Nederlands’ grote wateren, gericht op baars. Het baars vissen is een visserij die mij de afgelopen jaren gegrepen heeft en mijn passie voor het snoekvissen heeft laten verwateren. Die gestreepte monstertjes kunnen niet alleen prachtig zijn om te zien, de vele technieken om ze te kunnen vangen vind ik gewoon heel erg leuk.

Tekst, foto's en film:
SUBTIEL- Soms moet het subtiel, klein aas met heel veel finesse. Soms kan het niet groot of snel genoeg. Deze betreffende dag kwamen we er achter dat het niet snel genoeg kan. We vissen een kant zone van plusminus twee meter diep af, her en der staat er een pluk wier. Op een rustig gevist shadje op 10-grams loodkop krijgen we geen actie. Op het moment dat ik naar een 15-grams G’Slide kopje wissel, met een kleine G’Bump op de haak, is het raak. In korte tijd komen er twee prachtige baarzen aan boord, de grootste meet 47,5 cm!

SNEL EN AGRESSIEF- Deze manier van snel en agressief vissen is op dit moment blijkbaar dé manier van vissen om een aanbeet uit te lokken. Of het agressie uitlokken is of het feit dat je gewoonweg veel sneller water kunt afvissen laat ik in het midden, wel is duidelijk dat ik met deze set-up vandaag een stukje efficiënter vis dan mijn vismaatje.

ZWAARDER- Pas op het moment dat ook Jeroen een zwaardere loodkop gaat gebruiken om een snellere, agressievere manier van vissen te kunnen toepassen, krijgt ook hij zijn eerste aanbeet. We vissen op deze prachtige herfstdag een 9-tal prachtige vissen bij elkaar en houden het aan het einde van de middag voor gezien. Een baars sessie om vaak aan terug te denken, een sessie waarbij het nét een stukje harder mocht en ook ging!
Volg mijn roofvis avonturen op 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21937

Foto's

92111

likes

291