Product Informatie

FLIR introduceert Raymarine Element S navigatiedisplays

Een snelle, krachtige en betaalbare kaartplotteroplossing voor een veilige navigatie. FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) kondigde op 3 juni 2019 de Raymarine Element S aan, een nieuwe serie displays voor het navigeren op het water. Voortbordurend op het succes van FLIR’s Raymarine Element HV serie met HyperVision sonar, beschikken de Element S modellen over een weerbestendig display, de hoogste snelheid in haar klasse en een doelmatige werking; daarbij heb je ook de mogelijkheid om GPS-navigatie te gebruiken. Dit alles is beschikbaar voor alle varende sportvissers, zonder de extra kosten van een hoogwaardige sonarinstallatie.

De Element S is beschikbaar in modellen met een scherm van 7, 9 en 12 inch, alle modellen beschikken over schermen met een hoog contrast voor een scherp en contrastrijk beeld.

De 64-bits quad-core processor biedt een ongekende verwerkingssnelheid, wat resulteert in soepele overgangen bij de pagina’s en de menu’s en een snelle vernieuwing van kaartweergaves. Een betrouwbare compagnon bij het varen, de Element S is voorzien van een snelle, accurate, ingebouwde 10 Hz GPS-sensor en ondersteunt kaarten van alle belangrijke leveranciers, waaronder Raymarine’s nieuwe LightHouseTM NC2 kaarten, Navionics en C-Map.

De Element S kan je behulpzaam zijn bij het varen op drukke vaarwegen, het gebruik van de optionele Raymarine Quantum draadloze CHIRP radar of een AIS ontvanger biedt je extra inzicht en zekerheid.

Quantum levert award-winnende radarmogelijkheden, terwijl de AIS overlays van de Element S op intelligente wijze naderende objecten identificeert. Naast de ondersteuning van radar en AIS is de Element S ook voorzien van NMEA 2000 connectiviteit voor het integreren van autopilot en VHF DSC, samen met andere instrumenten, gegevens over de motor en over de inhoud van de brandstoftank. De Element S maakt het mogelijk om tot 5000 waypoints in 200 verschillende groepen op te slaan, plus 50 routes en 15 parkoersen.

Element S’s LightHouse Sport besturingssysteem is ontworpen voor eigenaren van boten die eenvoud en een gemakkelijke bediening op waarde weten te schatten.

Ze is voorzien van ongecompliceerde menu’s en intuïtieve controle middels het toetsenbord, waarmee je snel het water op kunt, op weg naar de stekken. Door het toepassingsgerichte toetsenbord blijft het scherm vrij van vingerafdrukken. Door de live menu’s is het mogelijk om instellingen aan te passen en kaarten naar eigen wens weer te geven, terwijl je het navigatie in real time kunt zien veranderen. Als extra kun je middels drie voorprogrammeerbare toetsen direct toegang krijgen tot favoriete pagina’s en een extra grote waypoint knop maakt het mogelijk om belangrijke punten direct te markeren.

Element S is je behulpzaam op het water bij het ontwijken van obstakels onder water, dit middels de enkelkanaals high CHIRP sonar voor het weergeven van de bodem en het vinden van vissen tot op dieptes van 270 meter.

Als extra kun je via RealBathy ook onbekende watergebieden in real time in kaart brengen.

De geharde Element S wordt ondersteund door een drie jaar durende warranty en zal beschikbaar zijn vanaf half juni bij FLIR’s netwerk van Raymarine dealers en watersportzaken.

De apparatuur heeft een adviesprijs vanaf circa € 450. Ga voor meer informatie over de Raymarine S naar: http://www.raymarine.com/element-series/element-s/.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21937

Foto's

92111

likes

291