Algemeen

Roofvissen op de Lek in VIS TV XL

Na een korte onderbreking vanwege de 24 uur van Le Mans, vorig weekend, kunnen fans van VIS TV XL zondag weer uitzien naar een bomvolle nieuwe uitzending. Hierna zijn van de achtdelige serie nog twee afleveringen te gaan. Uitzending zondag 23 juni, 09:30 uur op RTL 7.

Presentator Thom Beentjes laat zich langs de Lek op sleeptouw nemen door roofvisexpert Tim Puts. Samen gaan de twee vanaf de kant met klein kunstaas achter de baars en snoekbaars aan. Presentator Jan Willem Wijers stapt in het Groningse Zoutkamp aan boord bij professioneel visgids Robert van der Kamp, die zijn gast tussen het vissen door volop vertelt over zijn mooie en bijzondere baan.

Jan-Willem Wijers (r) stapt aan boord bij visgids Robert van der Kamp.

Om te zien hoe een échte kok zeevis bereidt, reist presentator Marco Kraal af naar het Zeeuwse Westkapelle. Daar vist hij samen met Mike Ooms vanaf de kant op zeebaars. Na het vissen bereidt Mike ter plekke verse zeebaars en loopt het water Marco in de mond. Francis Damen, lid van de nationale damesploeg kustvissen, vist samen met reporter Daniël Weijers aan het strand van Noordwijk. Daar vissen ze met verschillende loodalternatieven om te zien hoe ze bevallen. In de vijvers van ‘t Mun bij Appeltern vissen Tamme Smit en Sjors Milder met de methodfeeder op karper.

Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Mike Ooms (l) bereidt verse zeebaars voor Marco.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van zeeforel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Francis Damen vist met loodvervangers samen met Daniel Weijers.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder streetfishing, karper-, wit-, roof-, vlieg- en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Tamme Smit (r) en Sjors Milder met de methodfeeder op karper.

Bekijk hier de promo van deze aflevering:

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

20269

Foto's

92103

likes

209