Product Informatie

Nieuws van de vakbeurs EFTTEX in Brussel (3)

Hier volgt het derde en laatste deel van een groot deel van het roofvisnieuws dat half juni op de vakbeurs EFTTEX in Brussel te zien was. Deze voorbeelden van nieuwe producten zullen op zijn vroegst dit najaar of begin volgend jaar in de hengelsportzaken verschijnen.

Gamen

De nieuwe Gunki Powergame FV en Finessegame werpmolens komen beschikbaar in drie maten van 100, 200 en 300. Het ontwerp sluit naadloos aan op de bestaande en nieuwe reeksen kunstaashengels van Gunki.

Jig voor snoek

De Gunki Hoverjig is de eerste jig die speciaal ontworpen is voor het vissen op snoek. De jig komt beschikbaar in acht kleurencombinaties, in gewichten van 10, 14 en 21 gram en ze is voorzien van een sterke, scherpe haak maat 5/0. De mix aan materialen geeft dit kunstaas een aantrekkelijke actie in het water, er kan ook een spinnerblad aan de Hoverjig bevestigd worden.

Kant-en-klaar

De bekende Gunki G-Bump komt ook beschikbaar in een kant-en-klare versie met jigkop. Drie formaten: 8 cm met 5 grams jigkop, 10,5 cm met 8 grams kop en 14 cm met 10 grams jigkop.

Website: www.pezonetmichel.com.

Agressieve actie

De Rapala Max Rap Walk’N Roll weegt 29 gram bij een lengte van 13 centimeter. De popper beschikt over een ABS -constructie en een intern systeem voor het verdelen van het gewicht waarmee er verder geworpen kan worden. De popper is met haar agressieve walk-the-dog actie vooral bedoeld voor het vissen op zoutwater.

Langzaam zinkend

Rapala introduceert met de X-Rap Otus een 25 cm lang en 90 gram zwaar kunstaas met een ABS lichaam en zachte PVC staart. Het langzaam zinkende kunstaas kan gevist worden op dieptes tussen een halve en hele meter. De X-Rap Otus is beschikbaar in vijftien verschillende kleurencombinaties, waaronder Koi, Whitefish en Mirror Carp.

Website: www.rapala.com.

Pulseren

De 4D Line Thru Pulsetail Roach van Savage Gear komt beschikbaar in twee formaten, 18 cm – 90 gram en 21 cm – 150 gram en in vier kleurencombinaties (Roach, Rudd, Firetiger en Koi). Een prachtige imitatie van een blankvoorn met een subtiele actie van de staart. De 3D Pulse Tail Roach is beschikbaar in dezelfde kleurencombinaties, maar deze uitvoering is al voorzien van een enkele haak en een dreg. De 3D uitvoering is beschikbaar in afmetingen van 10 cm – 17,5 gram en 13 cm – 38,5 gram.

Inktvis

De 3D LB Swim Squid van Savage Gear is gebaseerd op de scan van een echte inktvis, met super realistische details en een dito profiel. Het kunstaas kan op diverse manieren gevist worden, op een jigkop of door de lijn door het kunstaas te halen, enzovoorts. Beschikbaar in afmetingen van 9,5 cm – 5 gram, 12,5 cm – 11 gram, 18 cm – 32 gram en 25 cm – 86 gram, dit in de kleuren Green Eye, Pink Glow, Cuttlefish en Brown UV. Het kunstaas is voorzien van inktvis-geurstoffen en heeft een zeer natuurlijke actie in het water.

Website: www.savage-gear.com.

Platform voor succes

De nieuwe Seven Bass Platform Junior is een opvallende bellyboot die de ontwerpers direct twee awards opleverde tijdens EFTTEX 2019! Naast het beste nieuwe product in de categorie ‘bellyboten en kajaks’, kreeg dit product ook de ‘bezoekers award’. De 15 kg zware bellyboot is 170 cm lang en 150 cm breed, de twee luchtkamers kunnen hard opgepompt worden en de bellyboot is dan buitengewoon stabiel. Het draagvermogen bedraagt zelfs 180 kg.

(Film over eerder model)

Website: www.sevenbassdesign.com.

Loopt niet snel vast

Met de Riot Blade verdiende Tiemco een EFTTEX Best New Product Award in de categorie ‘metalen kunstaas’. De twee metalen pinnen voorop voorkomen het vastlopen van het kunstaas, het compacte werpgewicht van 5 (20 mm), 9 (25 mm) en 14 gram (30 mm) laat zich ver werpen. Beschikbaar in een groot aantal kleurencombinaties.

Website: www.tiemco.co.jp/eng/new/.

Afwijkend

Ondanks dat er door een fout bij het kopiëren van bestanden op de gala-avond enige verwarring ontstond, verdiende VMC Peche toch echt een EFTTEX Best New Product Award in de categorie ‘klein materiaal’ met haar 75 Bladed Hybrid. De dreggen in deze serie zijn elk voorzien van een klein spinnerblad, waardoor de actie van je kunstaas toch weer afwijkend wordt.

Website: www.vmcpeche.com.

 

Website: www.efttex.com.

Bekijk ook:
https://www.roofvisnet.nl/articles/view/4003-Nieuws-van-de-vakbeurs-EFTTEX-in-Brussel-2-
https://www.roofvisnet.nl/articles/view/4002-Nieuws-van-de-vakbeurs-EFTTEX-in-Brussel-1-
https://beet.nl/nieuws-van-de-vakbeurs-efttex-2019-1/

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21937

Foto's

92111

likes

291