Algemeen

Roofvisnet 2.0 De stand van zaken

Er zijn behoorlijk wat negatieve berichten geweest naar aanleiding van het overzetten en samenvoegen van het forum met Roofvisnet en dit is tot op zekere hoogte ook heel begrijpelijk aangezien de Roofvisforum community een hechte en actieve groep is. Mensen die al vele jaren lid waren zagen in eens hun oude vertrouwde forum totaal veranderen waarbij de werking van sommige functies in het forum totaal anders zijn of nog niet goed werkten.

Wij zien zeker dat er ondanks de nodige aanpassingen er nog steeds dingen verbeterd/aangepast moeten worden. Dat dit misschien niet altijd zo snel gaat als gepland of als sommige mensen zouden willen (of zelfs eisen) is een feit. Maar in plaats van het meehelpen om het forum weer naar de functionaliteit te brengen die het moet hebben, opbouwende kritiek te leveren, werd er door een aantal forumleden door hun manier van reageren en acties behoorlijk wat stokken in de spaken van het forum gestoken. We vragen daarom de gebruikers (en dan voornamelijk de oud-gebruikers) om ons de tijd te geven om de boel helemaal in orde te maken en ook te helpen hierbij. Daar hebben we allemaal baat bij. Vindt je een bug of werkt iets niet goed, meld dit dan in Discussie en Vragen onder ‘bugs roofvisnet’. Op moment van schrijven staan hier 76 berichten in waarvan 15 berichten met daadwerkelijke input….

STATUS NU

Hoe staan we er nu voor? Wat is er afgerond/aangepast en wat moet er nog op korte termijn gebeuren.

Afgerond 

 • ‘Remember me’ voor inloggen 
 • Nieuwe versie Chat
 • Kruimelpad in de forum berichten
 • Toevoegen van onderwerp in berichten
 • ‘Bericht melden’-functie toegevoegd
 • Zoeken in berichten
 • URL’s van artikelen vindbaar maken in Google en koppelen aan juiste pagina
 • Berichten wijzigen 

Nog te doen

 • PB's (binnenkort klaar)
 • Bugfixing van de chat (deze loopt nog niet optimaal)
 • Croppen van dode accounts

Optimalisatie

Nadat de bovenstaande werkzaamheden zijn uitgevoerd, willen we verder met de optimalisatie van het forum.

 • Veranderen van de volgorde van de hoofdforums (zoals bij het oude forum), voor een beter overzicht.
 • Het aanpassen hoe berichten in de subfora weergegeven worden: compacter en overzichtelijker.
 • Het overal verbeteren van de ‘look and feel’. Onderwerp van topics maakt bijvoorbeeld al een groot verschil uit in duidelijkheid van het forum, en zo zijn er nog meer kleine aanpassingen die de overal uitstraling kunnen verbeteren  

Aan de verzoeken voor het verwijderen van accounts hebben wij gehoor gegeven. ECHTER de berichten die op het forum gepost zijn vallen NIET onder de AVG en worden dus ook niet verwijderd. Je account en persoonsgegevens worden verwijderd waardoor je als persoon losgekoppeld wordt van de post die je gemaakt hebt, en is dus niet meer te herleiden naar jou als persoon en voldoen daarmee aan de AVG. Dit is echter wel een actie die niet terug te draaien is. Eenmaal verwijderd kunnen je posts niet meer terug aan je account gekoppeld worden. Voor wat betreft het verwijderen van je post, je kunt dit uiteraard ook zelf doen in je eigen account, dit is je eigen keuze. Je brengt hierbij wel schade toe aan de continuïteit van het forum, berichten zullen incompleet zijn en reacties kunnen in een keer geen context meer hebben omdat de voorgaande reacties zijn verwijderd.

ONZICHTBAAR

Buiten de werkzaamheden die voor jullie zichtbaar zijn, zijn er ook talloze aanpassingen aan de achterkant van de site gedaan die voor de gebruikers onzichtbaar zijn, maar wel essentieel zijn voor de werking van de site. Denk hierbij aan de interface van het maken van artikelen en SEO gerelateerde zaken. Ook hier moeten nog een aantal dingen voor worden gedaan, voordat dit geoptimaliseerd is.

TOT SLOT

Wij hopen in ieder geval dat wij op deze manier wat meer duidelijk en inzicht in de gang van zaken hebben gegeven.

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21150

Foto's

92088

likes

235