Tackle tests

[Tackle Test] Storm Bloop FrogHet vissen met oppervlaktekikkers is een techniek die in de V.S. erg populair is, daar wordt de kikker ingezet om met name Bass te vangen. Vissen met topwaters zoals poppers, kikkers en tegenwoordig ook namaak eendjes en ratten is ook gewoon erg spannend. Het is een schitterend gezicht om een kolk achter je aas te zien waarna het vervolgens wordt gegrepen door een hongerige rover. Of deze kikkerimitatie hier ook in slaagt? Dat ga ik eens uittesten!

Tekst en foto's: Job Vissenberg-INFORMATIE
Merknaam: Storm
Productnaam: sx-soft Bloop Frog
Type product: Weedless popper frog
Lengte: 7 cm
Gewicht: 20 gram
Diepte: oppervlakte
Kleur: Lime Leopard
Winkeladviesprijs:  Niet gevonden
Materiaal waarop dit getest is: lichte jerkbaithengel en reel

-EERSTE INDRUK
Het eerste dat mij opvalt is het bescheiden profiel van de Bloop Frog van Storm. Met een kop- kontlengte van 6,5 cm en de op de verpakking aangegeven 7 cm tot het begin van de skirts van de achterpoten, is hij vergelijkbaar met kikkers van andere merken. De kikker oogt vrij slank, op het breedste stuk heeft de rug een breedte van 2,5 cm en van buik naar rug is hij een dikke twee centimeter.
De dubbele haken staan netjes tegen de flanken aangedrukt. Je kunt ze er ook een beetje inprikken om de Bloop Frog volledig weedless door dichte begroeiing en over lelievelden te vissen. Plekken die lastig te bevissen zijn, maar waar je zeker roofvis kunt verwachten. Het meest opvallende aan deze oppervlaktekikker is de 'poppermond'. Hierdoor kan je hem naast de technieken die je bij vergelijkbare weedless kikkers kan toepassen ook als een popper binnen vissen. Een extra manier om de aandacht te trekken van een vis met af en toe een kikker op het menu.-PRAKTIJKTEST
Het materiaal waarmee ik deze Bloop Frog vis heb ik vrij zwaar gehouden. Ik heb gekozen voor een lichte jerkbaithengel. Deze hengel heeft een snelle actie met een stevige om actie aan de kikker te geven en de haak goed te kunnen zetten.  De reel is opgespoeld met een vrij dikke gevlochten lijn. Deze dikke lijn is nodig om de vis snel uit de obstakels en lelievelden te kunnen halen na een aanbeet. Een snoekbestendige leader maakt het geheel af. Doordat het gewicht van de kikker met name in het konteinde zit laat dit kunstaas zich goed werpen.

-DUURZAAMHEID
Na een aantal aanbeten verschijnen de eerste oorlogswonden  in de holle kikker. Snoek heeft scherpe tanden en dat heeft deze kikker geweten!
Het water is er eenvoudig uit te drukken en de kikker zwemt weer vrolijk verder. Mocht de kikker nog meer averij oplopen, dan zou dat zomaar het einde kunnen betekenen. Een zinkende kikker is immers onbruikbaar als oppervlakteaas.MISSERS EN LOSSERS- Het aantal te bevissen wateren neemt behoorlijk toe met het gebruik van weedless aas, ik zou willen dat ik dat ook kan zeggen van de inhakingskans. Actie genoeg, Esox lucius houdt duidelijk van een kikkertje op zijn tijd. De aanbeten zijn werkelijk fantastisch om te zien. Snoeken die zichzelf uit hun element lanceren om de kikker te grijpen, heerlijk!
Alleen het zetten van de vrij dikke haken in de harde bek van de snoek is echt een uitdaging.
Nadat de kikker tot drie keer toe door dezelfde vis gegrepen werd, maar niet wilde blijven hangen aan de andere kant van de lijn, zonk de moed me in de schoenen. Ik kom natuurlijk niet voor de actie alleen, ik wil ook vis op de kant!
Vissen is ook doorzetten. Het vertrouwen in de kikker is er zeker, dat gaat nog wel een keer beloond worden.

EINDOORDEEL- Leuk stukje kunstaas voor de zomerse visserij op plekken met veel begroeiing. Actie genoeg, maar de kans op missers en lossers is een stuk groter.

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21943

Foto's

92111

likes

291