Tackle tests

Salmo Perch

Het eerste kunstaas wat ik als TackleTester ga reviewen is… jawel, de Salmo Perch! En deze plug komt me bekend voor, ik weet er al flink wat vanaf en heb er zelfs al een paar liggen! En wie kent hem niet, deze baars imitatie van Salmo, het is een echte snoekenvanger, maar wees niet verbaasd als er een snoekbaars of een baars op klapt, je zult niet de eerste zijn! Inzetbaar in allerlei situaties, en geloof me, deze plug kan je dag redden.

Tekst en foto's: Dax KoolhoutMerknaam:  Salmo
Productnaam:  Perch
Type product: Plug
Lengte:  12 en 8 cm
Gewicht: 36 en 14 gr
Diepte: 2,0 tot 4,0 en 0,5 tot 1,0 m
Kleur: Perch (PH)
Winkeladviesprijs: € 12,49/ € 7,99
Materiaal waarop dit getest is: Strike Pro Contest 6,6 foot 110g met daarop een Abu Garcia 5601 Ultra Cast reel met 30/100 gevlochten lijnEERSTE INDRUK- Aan de verpakking is al te zien dat het een keurig aasje is, er is aandacht aan besteed, en wat voelt het goed om zo’n gloednieuwe perch in je handen te hebben, haha! Meteen meegenomen naar de waterkant. Wanneer je inwerpt voel je meteen de swingende actie van de plug op je top. Wanneer er vuil aanzit merk je het vrij snel, want de actie is namelijk snel verstoord, een blaadje aan de haak kan de actie al belemmeren. Het beste is dus ook om te vissen in water waar weinig vuil op te pikken valt.PRAKTIJKTEST- Eerder noemde ik het al; snoekbaars en baars schuwen deze plug ook absoluut niet. Wat een spektakel! Een 70’er snoekbaars klapt vlak voor de kant met geweld op de Perch, zonder te aarzelen. Uit eerdere ervaringen met snoekbaars tijdens het snoeken kan ik je zeggen dat het wat betekent; snoekbaars is vaak wat kieskeuriger qua aas dan snoek, dat is een feit. Als zo’n ouwe snoekbaars op je voor snoek bedoelde aasje duikt dan heeft hij er waarschijnlijk goed over nagedacht. Wat ik hiermee wil zeggen is dat de Salmo Perch klaarblijkelijk echt een perfecte vorm en actie heeft!
Je hebt keuze uit een aantal natuurlijke kleuren, en een aantal felle kleuren, zoals bij de meeste aasjes. Maar het design vind ik persoonlijk erg goed, hij blinkt echt uit bij de rest. Daarnaast is het ook een dik pluspunt dat de Perch bijna overal inzetbaar is. Tel daarbij op dat je dit kunstaas in zo'n beetje iedere kleur kunt krijgen en dan weet je dat er ook voor jouw visserij een geschikte Perch te vinden is. Zelf heb ik de Perch in de polder, op plassen, weteringen en op de rivier ingezet, en er overal succes mee gehad. Alles wat ik nodig heb zijn twee kleuren Perch!DUURZAAMHEID- Op het eerste oog ziet de Perch er goed uit. Hij is gemaakt van hard materiaal, maar het is geen plastic. Het is hetzelfde materiaal als waar alle andere Salmo's van worden gemaakt. Natuurlijk zal deze plug wel kaal worden wanneer je er veel mee vist; roofvissen kunnen er gewoon niet vanafblijven, maar uit elkaar vallen zal een Perch niet zomaar doen. Kortom, als je een airbrush hebt kun je een eeuwigheid met een Perch doen. Het zijn robuuste pluggen.

VERKRIJGBAARHEID- De plug is redelijk goed verkrijgbaar. Als je op google ‘salmo perch kopen’ intikt, heb je hem zo binnen. Inmiddels is de plug bijna overal online verkrijgbaar. Als je dan toch naar een winkel wilt om er een te kopen, zul je bij menig hengelsportzaak wel goed zitten, ook op beurzen heb je ze vaak snel gevonden.EINDOORDEEL- De Salmo Perch is een iconische plug van goede kwaliteit, dat heeft ervoor gezorgd dat hij bij veel vissers goed in de smaak valt. De voordelen zijn dat er voor ieder water, met welke diepte of waterkleur dan ook een juiste Perch is. Ook is het een plug die effectief is op de meeste wateren. Verder is de Perch uitgerust met haken van hoge kwaliteit, van het merk VMC, stevig en erg duurzaam dus. De nadelen zijn klein, maar wel aanwezig. Zo is de laklaag niet enorm slijtvast. De haakpunten, maar ook snoek(baars)tanden slaan regelmatig stukjes lak van de plug af. Een tweede nadeel is dat de plug zijn actie verliest zodra er iets van vuil is opgepikt. Toch vind ik dat de de Salmo Perch een goede aankoop zou zijn. Je koopt een erg goede plug voor dat geld!
Misschien moet je even wennen aan hoe de plug loopt, maar probeer er toch maar aan te wennen. Je gaat er echt geen spijt van krijgen! Als je ooit eens zo'n dag hebt dat niets lijkt te werken... Probeer dan die Perch maar eens. Het zal niet de eerste keer zijn dat een Perch de redder van de dag wordt!

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21943

Foto's

92111

likes

291