Buitenland

Grote goudkleurige meerval gevangen met kunstaasBegin februari landde de door Quantum gesponsorde sportvisser Fredrik Harbort een zeer opvallend gekleurde meerval. Fredrik was te gast bij het www.urlaub-nach-mass.de hengelsportresort en ging met zijn vismaat Thomas Axthaler een dag de Spaanse rivier de Segre op om op wintermeerval te vissen.

Met de nieuwe boot van Thomas was het mogelijk voor het duo om delen van de rivier te bevissen die lang onbevist gebleven waren. Winter is een ongewone tijd om met kunstaas te vissen in het snelstromende water, de sportvissers hadden echter goede hoop dat de milde weersomstandigheden hen in staat zouden stellen om een actieve meerval te haken. In het eerste uur wist Fredrik twee vissen te landen die elk rond de 150 cm lang waren. Er gingen nog enkele uren voorbij voordat de kleine rubberen pontonboot plotseling tot leven kwam in een snelstromend gedeelte in een buitenbocht van de rivier. Een zeer grote vis had de Black Cat Mullet Shad gegrepen en bleef vrijwel bewegingsloos in de pool liggen. In de eerste tien minuten had de vis nauwelijks door dat ze gehaakt was, zo leek het. Pas toen Fredrik maximale druk uitoefende met de twee meter lange Black Cat Silu kunstaashengel en de maat 40 Fin-Nor Inshore werpmolen gevuld met 41/00 gevlochten lijn, was het zo dat de vis schijnbaar in begon te zien dat hij serieus in de problemen was.

De vermoeiende dril van 45 minuten maakte dat beide heren met knikkende knieën in de boot stonden. De vis verdween meerdere keren in de vegetatie, daarbij de rubber boot stroomop- en stroomafwaarts trekkend op de Segre. Bij de eerste gelegenheid wist Fredrik de vis te grijpen en werd daarbij bijna overboord getrokken. Uiteindelijk, door beide handen te gebruiken, kon de vis aan land gebracht worden voor enkele foto’s.Volgens Fredrik hadden beide heren nog kippenvel tot vele uren na de vangst. Het was een dag die ze nooit zouden vergeten, niet alleen omdat dit soort goudkleurige meervallen erg zeldzaam zijn, maar ook omdat zelfs de vangst van een kleinere specimen een hoogtepunt is in het leven van een meervalvisser.

Website: www.zebco-europe.com

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21889

Foto's

92105

likes

290