Baars

Droombaars verpulvert PR Simon

De afgelopen jaren transformeerde ik mezelf van die-hard snoekvisser naar allround roofvisser en zeker de afgelopen twee jaar heb ik eigenlijk bijna alleen maar op baars & snoekbaars gevist. Wat een verslavende visserij is dat! Het subtiele vissen met licht materiaal op deze nukkige rovers intrigeert me ontzettend. De ene dag is de andere dag absoluut niet en zelfs per uur kan de visserij gewoon totaal verschillen.VAN DE 0 AF- Afgelopen weekend stond weer een dagje baars vissen op groot water gepland. Samen met vismaatje Ruben doe ik enkele mooie plekken aan, waarbij zich al snel een leuk snoekbaars van in de 50 cm meld. De 0 is er af en het is fijn om feedback te krijgen over onze manier van vissen. We crossen het water over en al stek-hoppend vissen we interessante plekken structureel uit.VERANDERING- Op de stekken die we in de volgende uren aan doen krijgen we echter bijna geen actie, het lijkt erop dat de vis gewoon muurvast ligt. De weersomstandigheden zijn ook compleet veranderd. In de ochtend startten we met een heldere lucht en amper wind, maar in de loop van de ochtend komt een vieze wind opzetten welke een mistbank met zich mee voert.
Pas aan het begin van de middag weet ik een aanbeet te verzilveren; een klein snoekje vergreep zich aan mijn G’Bump shadje. Niet waar we onze zinnen op hadden gezet, maar op dit moment is elke vis welkom! Ruben weet verderop nog een mooie plek om de laatste helft van de middag te spenderen en een snelle check van de benzinetank laat zien dat we daar nog wel even heen kunnen gassen!AANGESTERKT- De wind is inmiddels aangesterkt naar een goede 4Bft, wat het vissen en vooral de bootcontrole uitdagend maakt. Terwijl we een ondiep plateau uitgooien hoor ik Ruben uit het niks aanslaan. Hangen! Een grove baars verschijnt in het oppervlak en ik schuif snel het schepnet onder de vis. Binnen! Met 47 cm de grote baars waar we voor kwamen, yes!GOEIE- We varen een klein stukje terug om deze stek opnieuw uit te gooien, hopende dat er meer liggen. Iets verder op het zelfde ondiepe plateau krijg ook ik een beuk op mijn Gunki V2vib shad. Mijn enigszins koude romp vult zich direct met een bizarre adrenaline stoot en al mijn zintuigen staan op scherp. Dit kon nog wel eens een goeie zijn.
Al een tijdje staat mijn PR op 48 cm. Een grove vis, maar ik weet dat ze er groter zwemmen. Afgelopen zomer evenaar ik mijn PR tot 3 keer toe, maar over de 48 cm kom ik niet. Tot vandaag; behendig dirigeert Ruben het schepnet om de -overigens opvallend sterke- baars. Binnen!MONSTER- Na een blik in het schepnet kijken we elkaar aan. ‘Deze is écht groot!’ Snel klikt Ruben een paar foto’s en mag de baars op de meetplank. 50 cm! Ook nemen we de tijd om deze vis even te wegen; door zijn absurde bouw weet deze baars 2,33 kg te trekken, echt een droombaars! 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21943

Foto's

92111

likes

291