Promotie

Rozemeijer Pike Strike Softbait

Het vissen met softbaits is bijna net zo eenvoudig als vissen met een plug of spinner. Eén van de belangrijkste zaken waar je over na moet denken voordat je gaat vissen is het gewicht van de loodkop. In ondiepe poldersloten of stadswateren is alles tot 10 gram meer dan voldoende, op de diepere rivieren of meren mag je gerust 20 gram of meer pakken om diverse waterlagen te kunnen pakken. Hier komt ook direct de veelzijdigheid van een softbait aan bod. Met verschillende loodkoppen is zo’n aasje op heel veel verschillende manieren, wateren én dieptes te vissen.Het leuke van softbaits is de verscheidenheid aan vormen die ze kunnen aannemen. Je kunt het zo gek niet bedenken en het bestaat. Van levensechte imitaties tot zogeheten 'creatures', en allemaal vangt het vis. In het Rozemeijer assortiment hebben wij gekozen voor een drietal vormen'.

 


  1. De schoepstaart -              Pike Strike Series Paddle (17 cm/36 gr)


  2.  


De Paddle heeft de klassieke schoepstaart, een grote staart die veel beweging in het water veroorzaakt. De Paddle flankt door deze staart flink heen en weer en zal goed opvallen. Dit type softbait heeft eigenlijk weinig introductie meer nodig. Het unieke aan de Paddle is de 'omgedraaide' vorm. Veel shads zijn slank van onder en breed van boven. Bij de Paddle is dat nu juist net andersom. Z’n brede buik zorgt voor een totaal ander silhouet en een onwijze flank. Als je de Paddle door het water ziet gaan snap je direct waarom deze vangt!

 

 


  1. De twisterstaart -              Pike Strike Series Swirl     (21 cm/40 gr)


  2.  


De Swirl heeft, in tegenstelling tot de Paddle, een lange staart achter het lichaam. De actie zit voornamelijk in het staartgedeelte. Het lichaam hangt zo goed als stil. Wel heeft de Swirl ook zo’n lekker brede 'buik' en dit in combinatie met de wapperende staart, moet de roofvis triggeren om het aasje te komen halen. Naast werpend en trollend doet de Swirl het ook voortreffelijk aan de bijhengel tijdens het driften. Er is maar weinig beweging nodig om de staart verleidelijk te laten dansen. Door de enkele staart heeft de Swirl nauwelijks weerstand in het water.

 

 


  1. De dubbele staart -              Pike Strike Series Twinler (19 cm/28 gr)


  2.  


De Twinler heeft twee staarten mee gekregen en hiermee is een zeer breed silhouet gecreëerd. Beide staartpunten wapperen verleidelijk wanneer er mee getrold wordt. Onderschat ook het werpend vissen niet met dit aasje. Een lichte loodkop, zodat er lange dalingen gemaakt kunnen worden tijdens het jiggen en de staarten hun werk kunnen doen. Net als de Swirl geeft de Twinler ook weinig weerstand in het water.

Uiteraard is het bij deze softbaits mogelijk om normale jigkoppen met enkele haak te gebruiken. De laatste tijd hebben wij als team veel gevist met schroefloodkoppen van diverse merken, in combinatie met een stinger. Onze voorkeur gaat uit naar de laatste bevestiging. Tijdens een aanbeet komt alle druk van het zetten van de haak op die ene dreg te staan en wordt niet verdeeld over de dreg en de enkele haak. Bij het gebruik van enkel een stinger adviseren wij een scherpe en stevige dreg in maat 1 of maat 2 en een onderlijn van minimaal 30 lbs. Wanneer er echt grote vissen verwacht worden, mag dit zelfs nog een tandje zwaarder naar 50 lbs.

De Paddle heeft zo’n geweldige actie dat er unaniem besloten werd deze ook in een grotere versie uit te brengen. Deze grotere 23 cm Giant Paddle met een gewicht van 98 gram is een kleine 6 maanden flink aan de tand gevoeld. De vangsten op de Gaint Paddle waren eveneens verrassend goed.  Ongelooflijk hoeveel grote snoekbaarzen interesse hadden, maar ook grote tot zeer grote snoeken bleken geen moeite te hebben met dit stukje rubber. Nog eventjes geduld, dan ligt ook deze vanger in de schappen van uw winkelier.


 

De Pike Strike Softbaits series van Rozemeijer zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde hengelsportwinkelier en hebben een prijs van euro 3,49 per stuk. Voor meer info check www.rozemeijer.com

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22084

Foto's

91912

likes

295