Algemeen

Nieuwe ontwikkelingen bij Streetfishing Nederland

Streetfishing Nederland heeft voor de aanstaande wedstrijden de spelregels veranderd. De nieuwe spelregels zijn gepresenteerd op de Algemene Ledenvergadering van 20 maart dit jaar en goedgekeurd door de aanwezige leden.

Wat zijn de veranderingen? Teams van twee personen worden niet meer door loting aan elkaar gekoppeld. Er is geluisterd naar opmerkingen van deelnemers dat vier personen op een hotspot te veel van het goede is en soms is er een taalbarrière bij Nederlandstalige teams welke gekoppeld waren aan buitenlands teams. Nu kun je je dus met een vismaat als team opgeven voor een viswedstrijd en samen vis je de wedstrijd. Natuurlijk kun je je ook individueel opgeven. Dan word je door loting wel gekoppeld aan een andere individuele visser met wie je dan samen een team vormt. Echter het blijft wel een individuele wedstrijd. Je vismaat is dus ook je tegenstander.Daarnaast is ook de puntentelling veranderd. Géén minimummaten voor vissen die dan voor vijf punten meetellen en ook geen quota voor baars en snoekbaars. Het wordt simpeler; alleen de volgende vissen tellen mee voor de einduitslag indien ze correct gefotografeerd zijn op een speciaal verstrekt meetlint:

 


 • 5 Grootste baarzen

 • 3 Grootste snoekbaarzen

 • 2 Grootste snoeken

 • 5 Grootste vissen uit categorie Overig (categorie Overig is 1 vissoort): roofblei, winde, pos, bot en meerval


 •  


Met deze wijzigingen hopen we de drempel tot deelname aan wedstrijden verlaagd te hebben en dat er meer gericht wordt gevist op grote roofvissen in de stad. Grotere vissen is altijd positief voor het imago van onze geliefde hobby streetfishing.De nieuwe wedstrijdkalender van seizoen juni 2016 – maart 2017

 

 


 • SF Leeuwarden 26 juni 2016

 • SF Schiedam 4 september 2016

 • SF Den Haag 18 september 2016

 • SF Utrecht 1 oktober 2016

 • Crazy Fish Streetfishing Tournament Alkmaar 16 oktober 2016

 • SF Haarlem 30 oktober 2016

 • SF Gouda 12 november 2016

 • Berkley Streetfishing Tournament Rotterdam 26 maart 2017


 •  


Lidmaatschap Streetfishing Nederland Draag je Streetfishing Nederland een warm hart toe en wil je net als wij streetfishing op de kaart zetten, word dan lid van Streetfishing Nederland. Lidmaatschap bedraagt € 15,- per jaar. Je ontvangt tevens € 5,- korting op het inschrijfgeld van de wedstrijden. Als je dus bij drie wedstrijden mee wilt doen, dan heb je de kosten van het lidmaatschap er al weer uit. Ook gaat het bestuur kijken of we nog meer interessante voordelen voor leden van de vereniging kunnen regelen. Online aanmelden als lid kan via de website www.streetfishing.nl.

Wil je Streetfishing Nederland helpen op bijvoorbeeld beurzen of bij demo’s op hengelsportverenigingen, stuur dan een e-mail naar info@streetfishing.nl. We zijn hard op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij willen helpen.Streetfishing Leeuwarden 26 juni 2016 Na het mooie succes van de wedstrijd in Leeuwarden op 13 maart dit jaar, staat deze mooie en gastvrije stad met haar gevarieerde viswater in het nieuwe seizoen 2016-2017 weer op de kalender. Dit keer als eerste en wel op 26 juni. De organisator van Hengelsportvereniging Leeuwarden verzekert ons dat dit de beste periode is om de roofvissen in de stad te belagen.

Je kunt je individueel of met een vismaat nu online aanmelden via http://streetfishing.nl/streetfishing-leeuwarden-2016-2017.

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- per persoon. Leden van Streetfishing Nederland krijgen € 5,- korting op het inschrijfgeld. Een lekkere lunch is inbegrepen.

Hopelijk tot ziens straks in Leeuwarden.

Streetfishing Nederland

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21943

Foto's

92111

likes

291