Visvakanties

Holmfoss – één van de beste Noorse zalmgronden

Numedalslågen is een van de beste rivieren van heel Noorwegen, en staat in de 'Top 10' lijst van het land. Een groot deel van de rivier is aangepast voor sportvissen. Holmfoss is een van de beste plekken om te vissen op zalm in de onderste helft van de rivier. Zalmvissen wordt gedaan van zowel de boot als de oever. De zalm wordt gevangen door middel van garnalen, wormen en kunstaas. De Numedalslågen rivier is een van de slechts twee rivieren waar je garnalen mag gebruiken om te vissen op de Atlantische zalm. Per jaar wordt er meer dan 1.400 kg zalm gevangen.Het pittoreske visresort Holmfoss is prachtig gelegen aan de zalmrivier Numedalslågen en vlakbij de waterval Holmfoss. De waterval wordt door rotsen in drieën gesplitst. De hoofdwaterval ligt aan de oostzijde van de rivier. Aan de onderzijde van de waterval opent de rivier zich als een klein meer, gecreëerd door de stroming. In deze stroming is het prima vissen vanaf de oever of vanaf de rivierboten. Na deze stroomversnelling wordt de rivier kalmer en kun je vanaf verschillende plekken heel goed vliegvissen.Je vindt er een verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden. Van kamperen en eenvoudige hutten aan het water tot luxe huisjes op de rotsen boven de waterval. Het is een bestemming voor ieder budget en geschikt voor zowel beginners als ervaren hengelaars.
Prijs vanaf € 250 per week per persoon, inclusief overnachting, visvergunning, rivierboot en gids.

SEIZOEN Het zalmseizoen duurt van mei tot augustus en trekt veel enthousiaste vissers naar de zuidelijke delen van Noorwegen. Afgezien van zalm kunnen vissers in de nabijgelegen meren zeeforel, snoek en baars vinden.

LOCATIEVanaf Kristiansand, waar je met de ferry naartoe vaart vanuit het Deense Hirtshals, ben je er binnen drie uur. Fjord Line brengt je snel en comfortabel naar Kristiansand. Autopakket voor twee personen en één auto vanaf € 75.

Lees meer over zalmvissen in Holmfoss:
www.visitnorway.com/vissen
www.holmfoss.com

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21941

Foto's

92111

likes

291