Buitenland | Snoek

Visverslag- Ice out Vänern 2/3Tekst en foto's: Arnout Terlouw

WINTERSLAAP?- De aantrekkende wind doet ons besluiten om voor de volgende dag een ander plan te trekken. Dennis en Ronald gaan samen met Andy naar een kleiner beschut water in de buurt wat enkele dagen geleden nog volledig dicht lag met ijs, maar waar ‘altijd’ wel een visje te vangen is.Evert en ik gaan naar een ander, groter meer, maar wat toch redelijk wat beschutting biedt tegen de ijskoude wind al is het wel een stukje rijden en varen.

Ondanks de harde wind, kunnen we mooie, lange driften maken van diep naar ondiep water. Wild is het niet (koud wel!), maar op het einde van de dag staat de teller toch op 8 snoeken, eerlijk verdeeld en evenzovele volgers, maar helaas geen dikke dame erbij.We verwachten dat de anderen ook behoorlijk wat actie hebben gehad, maar de waarheid is heel anders. Geen enkele vis of volger, compleet dood! Blijkbaar moeten de snoeken daar nog uit hun winterslaap ontwaken…

ACTIE!-De vierde volle visdag worden de pijlen weer gericht op dezelfde baaien als dag 2. De luchttemperatuur is weliswaar wat gestegen, maar de harde wind maakt het er niet warmer op. Harde wind die het ook onmogelijk maakt om aan de buitenkant op wat dieper water ons geluk te proberen. Dus maken we weer lange driften over ondiep water, van 1 tot 4 meter diep. De eerste uren gaan (te) snel voorbij maar dan krijg ik, terwijl het zelfs een beetje begint te sneeuwen, drie harde aanbeten op een en dezelfde stek, resulterend in evenzoveel snoeken: prachtige, volle 90+vissen in topconditie en met een schitterende, doorlopende tekening.

Alle drie op een 12 cm Westin Swim jerkbait. Als we over de hotspot varen zie ik een grote steen liggen…Mooi moment voor een ‘shore lunch’ met warme worst en soep in de luwte. Daarna kunnen we er weer volgas tegenaan. We vissen hetzelfde stuk van de uitgestrekte baai nog een paar keer af, langs het riet maar ook over het midden, waar het iets dieper is.Het blijft echter angstvallig stil totdat Ronald halverwege de middag een flauwe aanbeet krijgt, hangen!Het blijkt alweer een moddervette dame te zijn, die de streamer volledig geinhaleerd heeft. Niet zo groot als de vorige, maar met 106 cm toch een hele mooie vis!Voldaan gaan we in de schemer het water af. Quality fishing vandaag! Na een heerlijke maaltijd van chefkok Johan – hoe kan het ook anders iets met, of beter gezegd van rendier – en een hartverwarmend rummetje, kruipen we rozig als een paar konijnen on de wol. Morgen weer vroeg op!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21889

Foto's

92105

likes

290