De Eemhof en forel.

Wat kan je gebeuren als je even lekker er tussenuit wil met de familie en het is gesloten tijd voor de roofvis?

Dan ga je b.v naar een recreatiepark. Gelukkig houd mijn vrouw er rekening mee dat ik graag wil vissen, en zoek dan ook een park uit waar dit mogelijk is. Zo belanden we voor een midweekje in recreatiepark "De Eemhof " te Zeewolde.

Gelegen aan dit park liggen de forelvisvijvers "De Eemhof". Ik had nog nooit op forel gevist dus dit was voor mij de kans. Het is hier mogelijk om hengels te huren zowel met dobber als vliegenhengels.

Mijn indruk: Zeer nette forelvisvijvers, ruim van opzet en wat mij opviel was dat het er brandschoon was. Bij binnenkomst is aan alles gedacht. Je krijg een plastic tas met een bakje meelwormen om met de dobber te vissen, een onthakings tang en een extra plastic tas om evt je gevangen forel in mee te nemen. Maar de meeste vissers zetten de vis terug. Catch & Release.

src="http://www.clubs.nl/ClubsData/130604/incoming/eemhof10.jpg">De vijvers:

Er zijn 2 visvijvers. De vijver bij binnenkomst daar mag je zowel met de dobber als met de vliegenhengel vissen. In deze vijver zwemmen gemiddeld 3000 forellen van div grote. Hier vissen dan ook de meeste mensen. Hier heb ik ook met mijn zoontje van 6 jaar gevist die net als zijn pa een dag van zijn leven had. Zoals je op de foto's kan zien is er voldoende ruimte voor elke visser. De 2e visvijver is een grote natuurvijver. Hier mag je alleen vissen met de vliegenhengel. Hier zwemmen ook joekels van regenboogforellen. Er straalt een rust uit van deze vijver met regenmatig opspringende forellen. Op deze grote vijver heb ik dankzij Dhr Hans Steverink mijn eerste forel gevangen aan de vliegenhengel. Dhr Steverink zei probeer het maar eens. Wat ik als leek mij geen 2e keer liet zeggen. Waarna ik al na een aantal worpen mijn forel scoorde. Dhr Steverink haakte div mooie grote regenboogforellen. Zie de foto's en de beelden spreken voor zich. Hier mag je ook met een bellyboot vissen.

Om alles netjes te houden zijn er wel een aantal regels van toepassing: Hier enkele.

1. Er mag niet met spinners, lepels, en pluggen gevist worden.

2. Alle weerhaken moeten van de haken worden verwijderd.

3. Er mag niet gevoerd worden dit om schimmel te voorkomen in de vijvers.

4. De vissen moeten in het water onthaakt worden.(dus niet in je handen voor mooie plaatjes)

5. Er mag uitsluitend met meelwormen of kunstvliegen gevist worden.

6. Je mag met je eigen (vlieg ) hengels vissen. Maar ook te huur.

Voor verdere regels vindt u alles in de bijgeleverde folder die u bij binnenkomst krijgt.Ik hoop met deze schitterende ervaring dat er meer roofvissers eens wat verder kijken dan alleen snoek of snoekbaars. Zeker in het gesloten roofvis seizoen is dit een leuk alternatief om eens wat anders te doen.

Ik heb genoten van de rust en de hele ambiance wat het vliegvissen met zich mee brengt.

Er is op internet heel veel info te vinden over vliegvissen. Ook het vissen op snoek en snoekbaars schijnt een ervaring op zich te zijn.

Nu op zoek naar een vliegenhengel en een vereniging in de buurt. Dan zult u zeker weer van mij horen.Openingstijden:


Dagelijks van 9.00 tot 17:30. Maandags en Vrijdags gesloten.


Voor verdere info kunt u zich wenden tot:
Forelvisvijvers 'De Eemhof'.
Rassenbeekweg 26. 3896 MA Zeewolde. Tel: 036-5229169
Met vriendelijke roofvisgroeten,Frank van Vliet

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21943

Foto's

92111

likes

291