• De Urban Sense van Rozemeijer gevist vanuit de boot

   

  Door de naam van de nieuwe Urban Sense hengels van Rozemeijer denken veel mensen dat deze alleen geschikt zijn voor de ‘stadvisserij’. Als prostaffer van Rozemeijer was ik erg benieuwd hoe de hengel beviel dropshottend vanuit de boot. Ik heb de variant met een werpvermogen van 2 tot 10 gram getest op een waterdiepte variërend tussen de vijf en de negen meter.

  Al snel kwam ik er achter dat je met de Urban Sense ook gewichten zwaarder dan 10 gram kunt vissen. Niet heel veel zwaarder, maar 13 gram lukte mij gemakkelijk om loodrecht naar beneden te vissen.Wil je zwaarder vissen dan kun er ook voor kiezen om een zwaardere versie van de Urban Sense te pakken b.v. de 3 tot 15 gram met een lengte van 2,10 meter.  Zelf wil ik vanuit de boot zo kort mogelijk vissen, dat vind ik persoonlijk het lekkerst. De 2 tot 10 gram Urban Sense is 1,90 meter en dat vind ik een mooie lengte. Iedere vis die op deze hengel gevangen werd was een feestje, zelfs bij de kleinste snoekbaarzen had je echt een leuke actie met deze hengel.

  Vissen van dit formaat geven super sport aan de Urban Sense.

  In de top is de hengel vrij soepel, waardoor ze voor velen waarschijnlijk niet als de perfecte dropshothengel wordt gezien. Wat ik kan begrijpen, ik kan alleen wel vertellen dat zelfs speldenprikjes als aanbeet te voelen waren. Wat nog een pluspunt is aan de Urban Sense is, is haar gewicht, deze hengel is zo licht dat je er gemakkelijk een hele dag mee kunt vissen vanuit de boot. Zelf vis ik hem met een 500 serie werpmolen (voor forel), zo’n molentje weegt natuurlijk ook niet veel en bij elkaar vind ik het een prima setje om mee te dropshotten vanuit de boot.

  Schitterende vis op de dropshot.

  Tight lines,

  Sven

  Team Rozemeijer

  Meer weten over de Urban Sense dropshot ga dan naar www.rozemeijer.com.

  Kijk ook op:
  https://www.roofvisnet.nl/let-them-slide/