• Expertforums en speciale presentaties voor geïnteresseerde sportvissers

  De FISCH & ANGEL hengelsportbeurs biedt tips en presentaties van experts voor zowel ervaren sportvissers als voor nieuwkomers.

  Op 30 januari openen de deuren van de Messe Dortmund voor de FISCH & ANGEL. Tot en met 4 februari vinden liefhebbers van de sportvisserij hier een groot aanbod aan hengelsportmateriaal, -toebehoren en -kleding. De FISCH & ANGEL vindt al weer voor de vijfde keer plaats als zelfstandige beurs naast JAGD & HUND, de grootste jachtbeurs van Europa; ze biedt zowel oudere als jeugdige sportvissers een interessant programma aan presentaties en demonstraties.

  Bij de werpvijver vinden praktijkgerichte demonstraties plaats.

  Bij de werpvijver vinden praktijkgerichte demonstraties plaats.

  Op alle beursdagen staan de bezoekers meerdere ervaren sportvissers terzijde. In twee forums, het Sportvisserij- en het Zeevisserijforum, houden zij spannende lezingen of bieden ze workshops aan die dieper op bepaalde thema’s ingaan. Tijdens de presentaties kunnen de bezoekers zich verheugen op tips voor goede stekken voor het vissen op zoet- en zoutwater, op kennis over aassoorten voor verschillende vissoorten en vismethoden, plus op informatie over de nieuwste vistechnieken.

  Gerd-Peter Wieditz bij zijn collectie antiek hengelsportmateriaal dat hier tentoongesteld wordt.

  Gerd-Peter Wieditz bij zijn collectie antiek hengelsportmateriaal dat hier tentoongesteld wordt.

  Naast een grote hoeveelheid standhouders en de presentaties van experts, behoren ook presentaties rondom kunstaas, hengelbouw en vliegvissen tot het raamprogramma van de FISCH & ANGEL. Het vliegvissen is onder de bestaande hengelsportmethoden iets bijzonders: om succesvol te zijn moet de vliegvisser over een goede werptechniek beschikken met het speciale materiaal. Bij de grote werpvijver demonstreren ervaren vliegvissers diverse technieken, ze geven tips, voor het verbeteren van je werp- en/of vistechnieken.

  De bezoeker kan zich verheugen op een grote verscheidenheid aan kunstaas.

  De bezoeker kan zich verheugen op een grote verscheidenheid aan kunstaas.

  Gepassioneerde vliegvissers binden daarnaast hun kunstvliegen zelf. Om die reden geven diverse ervaren vliegbinders op de FISCH & ANGEL ook op dit gebied tips voor ervaren vliegvissers maar ook voor de nieuwkomer. Vanaf de tribune bij de werpvijver zie je hoe een optimale combinatie van het juiste materiaal en een goede werptechniek tot fraaie resultaten leiden kan.

  Gepassioneerde vliegvissers binden daarnaast hun kunstvliegen zelf. Om die reden geven diverse ervaren vliegbinders op de FISCH & ANGEL ook op dit gebied tips voor ervaren vliegvissers maar ook voor de nieuwkomer.
  Website: www.fischundangel.com.