• Kunstaas estafette – top 3 – SNOEKBAARS – Alex Boom

  De kunstaas estafette. Het idee is niet nieuw en heeft reeds plaatsgevonden op het Roofvisforum. Nu wordt het nieuw leven in geblazen op Roofvisnet. Het idee is simpel. Een roofvisser geeft zijn top 3 kunstaas weer en vraagt vervolgens een ander om hetzelfde te doen. Dit in 3 categorieën, namelijk snoek, snoekbaars en baars. In de categorie ‘snoekbaars’ trapt specialist Alex Boom af met zijn meest favoriete kunstaas voor de glasoog.

  Alex Boom met zijn favoriete rover, de snoekbaars! Alex is oa verantwoordelijk voor de introductie van het dropshotvissen in Nederland en België.

  Ik hoef niemand uit te leggen dat het aanbod aan shads bizar groot is. Daarmee ook het verloop in verkrijgbare softbaits. Veel aasjes waarmee ik heb gevist en goed mee heb gevangen verdwijnen om de een of andere rede toch uit het oog. Mijn  top 3 is deels gebaseerd op wat er goed te verkrijgen is.

  NUMMER 1 Fox Rage Zander Pro in de kleur Real Perch. Waarom die kleur, zou je zeggen? Omdat dit een van de twee kleuren is uit de Zander Pro shad range die gedipt is in helder rubber om de verf op dit shadje beter te laten zitten en hierdoor heeft hij net een dikkere body. Andere kleuren vangen natuurlijk ook, maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.

  De Zander Pro Shad van Fox Rage zal nimmer ontbreken in de tackle box van Alex Boom.

  NUMMER 2 De Keitech Easy Shiner  4 inch. Dit is voor mij al jaren een top vanger die mij eigenlijk nooit in de steek laat. Het enig nadeel is dat de body vrij zacht is en deze snel stuk is, dit is de enige reden waarom hij op de tweede plaats staat. Zo kan het goed dat ik er op een visdag 2 pakjes doorheen vis. Maar erg vinden doe ik dit niet, want dat betekent dat ik goed gevangen heb!!

  Top class shad voor snoekbaars.

  Keitech succes in de buurt van Dordrecht.

  NUMMER 3 Gunki G’bump 3”. Een goede allround shad die ik voor alles kan inzetten, zeer zacht rubber dat toch niet snel kapot gaat. Vooral de kleur Brown Sugar is een favoriet en is een goede vervanger voor de wat moeilijker verkrijgbare Culprit.

  Equivalent van de good old Culprit!

  Bij deze geef ik het stokje graag door aan Mark Stoelinga. Ben benieuwd naar zijn top 3 kunstaas voor het vissen op snoekbaars.