• Kunstaas estafette – top 3 – SNOEKBAARS – Peter de Kock

  De kunstaasestafette, het idee is simpel. Een roofvisser geeft zijn top 3 kunstaas weer en vraagt vervolgens een ander om hetzelfde te doen. Dit in 3 categorieën, namelijk snoek, snoekbaars en baars. In de categorie ‘snoekbaars’ dit keer de Vlaamse living legend Peter de Kock.

  Living legend Peter de Kock. Zorg dat je zijn top 3 in je koffer hebt zitten!

  Als er nu eens één moeilijke opdracht was om het jaar te starten, was het wel de keuze te maken spreekwoordelijk mijn kunstaasdoos te vullen met maar 3 shads. Hier volgt mijn top 3. Ik bekijk deze opdracht als oefening wanneer ik mijn keuze zou moeten beperken tot 3 shads.

  NUMMER 1  Relax turbo twist 10 cm. Heeft vooral een meerwaarde in 2 zeer verschillende toepassingen. Op een loodkop van 1 à 2 gr werpend op ondieptes of afzinkend vissen langs de taluds. Uit de boot of belly-boat met  10 of 14 gr onbeweeglijk houdend aan de onderkant van het talud presenteren. Dit is de enige shad die ik ken, die vis kan vangen zonder er beweging of voortgang in te brengen.

  De enige shad die aanbeten oplevert zonder dat je er actie aan geeft.

  NUMMER 2 @rt-baits Ribbed Stager. De  14 cm versie van deze shad is met grote voorkeur mijn wintershad voor werpende visserij op grotere wateren. Het soepele achter gedeelte  van de shad maakt dat het niet nodig is om een staartdreg te monteren. De shad wordt makkelijk binnen gepakt. De geribbelde buik geeft de shad extra glijvermogen. Het is uitzonderlijk om een shad van 14 cm met een extreem lichte loodkop te combineren en die toch nog een zeer mooi zwemvermogen heeft.

  Extra zweefvermogen. Let op dat grote oog in het midden van de shad. Een extra targetpunt voor vriend glasoog.

  NUMMER 3 @rt-baits Rumble 9 en 12 cm. De 9 cm versie is voor mij een zeer goed inzetbare shad op de rivieren. Vooral in de zomer en het najaar. In de 12 cm versie een fantastische wintershad, beschaafd flankend, gecombineerd met een zeer snelle staart actie. Het relatief hoge lijf laat toe om het moment te voelen wanneer de shad uit de stroming geduwd wordt. Wanneer de zijwaartse druk op shad weg valt en je dus in de keerstroming komt, kan je de aanbeet verwachten.

  Ideaal voor de visserij op rivieren.

  Ook deze shad is een must have!

  STOKJE DOORGEVEN AAN…Bij deze wil ik de estafette stok doorgeven aan Marco Vos, iemand die het snoekbaars vissen bekijkt door een ultra-light bril.

  Klik HIER voor de top 3 van Bart Mylle.

  Klik HIER voor de top 3 van Marc Stoelinga.

  Klik HIER voor de top 3 van Alex Boom.