• Kunstaasestafette – top 3 – baars – Marcel Hoekman

  De kunstaas estafette. Het idee is niet nieuw en heeft reeds plaatsgevonden op het Roofvisforum. Nu wordt het nieuw leven in geblazen op Roofvisnet. Het idee is simpel. Een roofvisser geeft zijn top 3 kunstaas weer en vraagt vervolgens een ander om hetzelfde te doen. Dit in 3 categorieën, namelijk snoek, snoekbaars en baars. In de categorie ‘baars’ heeft Tim Jochems het stokje doorgegeven aan Marcel Hoekman.

  Een tijd terug vroeg Tim Jochems aan mij of ik het stokje van hem over wilde nemen in de kunstaas estafette, uiteraard neem ik die aan Tim Hartelijk dank daarvoor. Mijn visserij is meestal gericht vissen op grote snoek maar ook zeker de visserij op snoekbaars en baars kan ik erg waarderen. Vooral de zomermaanden op de rivier is het een prachtige visserij.

  Een absolute topper voor de baars.

  NUMMER 1 Strike Pro Bobcat. De Strike Pro Bobcat staat bij mij op nummer 1 deze allrounder heeft mij al heel veel vissen opgeleverd. Het is een klein plugje met een body van 6cm, zijn tweedelig en wegen 10 gram en voorzien van goede ratel. Door de lange duiplip kun je ze trollend makkelijk 3 meterdiep te krijgen en werpen gaan ze ook goed tot 1,5 a 2 meter diep. Je kan er fijn mee spelen tijdens het werpen ze zinken langzaam af en vaak volgen de aanbeten wanneer je hem even laat hangen. Trollend op hoge snelheid is ook geen probleem om menig vis te strikken.

  Allround in te zetten.

  Bij de baars zijn ze erg geliefd maar ook zeker snoekbaars, snoek, roofblei en winde zijn er goed op te vangen. Heb bijna alle kleuren wel gevist en werkten eigenlijk allemaal wel.

  NUMMER 2 Piglet Shad. De Piglet staat bij mij op nummertje twee, ook een echte allrounder.Dit shadje van 10 cm en 7 gram is na mijn idee een echte killer voor elke roofvis.

  Ideaal voor de dropshot.

  Ook mijn PB Baars viel voor de Piglet shad. Ik vis hem werpend op loodkopjes van 5 tot 20 gram afhankelijk van de omstandigheden. Maar ook vis ik hem graag op de dropshot wat mij ook hele mooie resultaten heeft opgeleverd wel doe ik er dan een klein stingertje bij op om de missers te minimaliseren. En ook tussen de planten kun je ze leuk vissen met offset hook maat 3/0. Er zit zout in verwerkt dat zorgt voor een mooie balans in het water.

  Uiteraard ook goed in te zetten op een standaard jigkop.

  Van de Giant pigshad tot de kleine Piglet, ze hebben mijn hart gestolen door hun super resultaten. De Piglet is dan ook altijd standaard in mijn tas tijdens het Baarzen en Snoekbaarzen.

  NUMMER 3 Gunslinger DS. De Gunslinger DS is een nieuwe shad uit de softbait collectie van Strike Pro. Je kan hem op vele manieren vissen op dropshot, loodkopje, texas en carolinarig. Deze shad is net als de Piglet 10 cm alleen veel smaller en fijner, en weegt ook maar vier gram.

  Weegt maar 4 gram.

  Ik vis hem zelf meestal op de dropshot, door zijn platte staartje kan je hem zo een mooie wapperende actie mee geven met kleine tikjes dat net de baars of andere rovers triggert. Vertikalen en werpend zijn te ook goed in te zetten het zweef moment is daarbij wel wat korter dan bijvoorbeeld de Piglet omdat hij stukje smaller is.

  Over deze shad gaan we zeker weten nog horen.

  Tot nu toe al zeer goede dagen mee gehad met mooie aantallen en af en toe wat leuke baarzen er tussen, kleinere baarzen hebben ook totaal geen moeite om hem weg te krijgen. Ik verwacht er komend jaar dan ook weer veel van en verdient zeker deze plek in mijn top 3.

  Vanaf hier wil ik het stokje overdragen aan Wietze Woudwijk. Deze fanatieke vrolijke roofvis vlogger die altijd goed zijn vissen weet te vangen, mag nu zijn favoriete baars kunstaas aan ons showen. Succes Wietze…

  Lees ook:

  Klik HIER voor de top 3 van Tim Jochems.
  Klik HIER voor de top 3 van Niels Patijn.
  Klik HIER voor de top 3 van Bernd van Broekhoven.