Lowrance, Simrad & B&G support GPS Week Rollover

Lowrance®, Simrad® en B & G®, toonaangevende merken in het ontwerp en de productie van systemen voor navigatie, automatische piloten, radar, communicatie en sonarprodukten van wereldklasse, bevestigen dat hun producten allemaal de 2019 gps-week rollover ondersteunen. Experts binnen de R&D-functies van Lowrance, Simrad en B&G bereiden zich al maanden voor op het komende evenement, testen een breed scala aan apparatuur en kunnen nu bevestigen dat alle huidige generatie apparaten 100% compatibel zijn met gps-rollover-evenementen.

Het Global Positioning System (GPS) heeft een eigen datum- en tijdschaal gebaseerd op de aantal weken en seconden binnen een week. Het veld met het weeknummer is echter beperkt tot 1024 weken, een GPS-rollover-gebeurtenis treedt op wanneer deze teller week 1023 bereikt en vervolgens teruggaat naar week 0. De gebeurtenis vindt ongeveer elke 20 jaar plaats, met de aankomende GPS-week-rollover die plaatsvindt op 6 april 2019. Dit is de tweede keer dat de GPS Week Rollover heeft plaatsgevonden.

GPS software updates


 "We blijven werken aan onze productportfolio om eventuele verouderde producten te identificeren die mogelijk niet correct werken na het gps-week rollover-evenement en we produceren waar nodig software-updates Lowrance, Simrad en B&G verwachten alle producten te ondersteunen tot ongeveer tien jaar oud met software-updates indien beïnvloed. Doorsnee getroffen producten zullen nog steeds de juiste positie tonen, maar zullen een onjuiste datum en tijd aangeven en in extreme gevallen kan de positie worden beïnvloed ", zei Alan Davis, Product Line Director bij Navico.

Informatie


Voor meer informatie en om je aan te melden voor meldingen en wanneer de softwareversies beschikbaar zijn om de gps-weekrollover aan te pakken, bezoek je onze speciale webpagina's:

https://www.bandg.com/gps-rollover
https://www.simrad-yachting.com/gps-rollover
https://www.lowrance.com/gps-rollover

Ga voor meer informatie over Lowrance, Simrad en B&G naar www.lowrance.com, www.simrad-yachting.com and www.bandg.com.

Kijk ook op:
https://www.roofvisnet.nl/navico-transformeert-nautische-elektronica-nieuwe-categorie-displays/
https://www.roofvisnet.nl/c-map-introduceert-embark-ais-overlay/

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21489

Foto's

92113

likes

269