Visverhalen

Negen vissen voor 40 euro

Negen vissen voor 40 euroNa een korte werkweek van drie dagen weer terug op het water van vorige week. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Wederom was Steven van de partij. Als liep weer voorspoedig en onderweg er na toe. Vroegen we ons hard op af wat de dag ons zou brengen. Bij het water aangekomen viel direct op dat de wind een stuk minder aanwezig was de afgelopen zondag. Dat zou wel eens een nadeeltje kunnen zijn. Zonder wind wordt het immers sneller warm. Wat het aasgedrag weer negatief kan beïnvloeden. Dat bleek later op de dag ook wel toen de wind in kracht toenam en ook meer uit een westelijke hoek begon te draaien. Onder tussen was de boot gereed gemaakt een voer Steven (toe nog wel) volgas naar de eerste stek. Nadat Steven de score opende met een snoekje van 57 cm was het niet veel later mijn beurt om een snoekje van 65 te vangen. Niet veel later weer een aanbeet voor mij, en dat voelde beter aan. Na wat diep zwemmen en wat vluchtpogingen kwam deze snoekbaars boven van 70 cm.

Niet slecht 3 vissen in 45 minuten. Daarna bleef het een tijdje stil. Na wat karpervissers gepasseerd te hebben. kwamen we op een stuk water waar iets meer wind stond. Spontaan kreeg we meer aanbeten. Steven verspilde er prompt twee terwijl ik iets meer geluk had en één wist te vangen en één te verspelen. Die verspilde vis was echt een minisnoek met grootheidswaanzin, die grote Funky Chicken te grazen had genomen. Daarna bleef het lang stil en het werd maar warmer en warmer. Dan toch maar de plas op achter af geen verkeerde keuze. Eenmaal daar aan gekomen was het goed merkbaar dat de wind hier meer vrijspel had en er toch nog een stevige golfslag op het water stond. Ook mede veroorzaakt door andere watersporters. Onder andere door van die sportschoolbinken in veel te dure snelle boten. Die met ontstoken oksel en

zonnebril dragend, een "poging" doen staand te varen........Gek wordt je er van. De vissen ook??? Schijnbaar niet wat al snel kreeg ik weer beet. Een sterke snoek van 92 cm had me groen/oranje Bull Dawg gegrepen. Best bizar op het drukste gedeeld van de plas gewoon een aanbeet krijgen.Een stukje verder was het Stevens ze beurt om weer iets te vangen. Na een korte dril lag zijn tiende snoek in boot. Wat de Super Shad Rap was voor Steven was de Bull Dawg voor mij. Af gezien van de snoekbaars was dat het "vangend" kunstaas van de dag.

Omdat het al tegen het einde van de dag begon te lopen. Wilde we even snel terug varen naar de stek die aan het eind van de ochtend zo veel missers had op gelopen. Goed volgas en varen maar denk je doen, immers de "sportschoolbinken" doen het ook. Tot dat ik een blauw bootje wel heel rap mij kant op zag komen..........Toch maar even wat vaart minder. En ja hoor politie. We lagen nog niet stil en hij zei "je krijgt een boete voor te hard varen" leuk is anders dacht ik nog. Maar, waarom, euh, ja maar, wanneer dan, ik.....Hielpen allemaal niet voor ik het wist was ik 40 euro armer. Even voor Rory een oproep van huishoudelijke aard. Zijn dit kosten die ik kan declareren?? Beetje jammer denk je dan. En zo snel ze er waren, waren ze ook weer weg. Na een dubbele vaartijd waren we dan weer op de plek aan gekomen. Hier was het weer wat rustiger en er stond nog iets meer wind dan vanochtend. Toch wilden we niet te lang meer door gaan een paar keer rap er over heen trollen was het plan. Eerste keer direct raak voor Steven zijn laatste snoek van 60 cm voor die dag. Tweede keer nu voor mij weer zijn enorme dreun. Op mijn hengel gaf de snoek van 86 cm goed partij. En kon naar wat foto's weer mooi terug gezet worden in zijn element.

Het was dan wel niet zo gek als vorig week. Maar met elf aanbeten waarvan acht gevangen. Waarbij er toch nog twee mooie vissen tussen zaten. Kijken we dan zeer tevreden terug op deze dag. Volgende weer een nieuwe ronde en dus ook weer nieuwe kansen. En O,ja Steven die weddenschap staat nog. Wie het eerst een meter vangt betaald de boete oké......................Stefan


Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21192

Foto's

92088

likes

244