• Nieuwe technologieën van Raymarine

  FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft afgelopen maand diverse nieuwe technologieën aangekondigd die zullen worden toegevoegd aan de bekroonde lijn multifunctionele Axiom® -navigatiedisplays (MFD) van het Raymarine-merk. Wie deze week de stand van FLIR en Raymarine bezoekt tijdens de Hiswa, kan daar mogelijk al kennismaken met de LightHouse™ Apps van Axiom, de mobiele Raymarine LINK™-app en de Axiom-integratie voor Drones.

  LightHouse Apps

  LightHouse Apps wordt beschikbaar in de nieuwste release van LightHouse 3, die binnenkort verschijnt. Hiermee is het mogelijk om bepaalde mobiele apps die geschikt zijn voor Android en nautische apps van derden te gebruiken in combinatie met de Axiom-MFD's van Raymarine.

  LightHouse Apps wordt beschikbaar in de nieuwste release van LightHouse 3, die binnenkort verschijnt. Hiermee is het mogelijk om bepaalde mobiele apps die geschikt zijn voor Android en nautische apps van derden te gebruiken in combinatie met de Axiom-MFD’s van Raymarine.

  LightHouse Apps biedt Raymarine-gebruikers de mogelijkheid om entertainment van populaire film- en muziekstreamingdiensten aan boord te streamen via hun Axiom. Verder biedt LightHouse Apps toegang tot de wereldwijde weersverwachtingen van Theyr GRIB en getijde-apps. Met de lancering van LightHouse Apps maakt Raymarine het voor maritieme fabrikanten, app-ontwikkelaars en technologische aanbieders makkelijker om hun producten te integreren met Axiom en het LightHouse 3-besturingssysteem. De eerste mogelijkheden van LightHouse Apps die tijdens de Boat Show worden getoond, zijn het gebruik van de Seakeeper-gyrostabilisator en wereldwijde satellietcommunicatie via de mazu mSeries-app. Met deze laatste app kunnen gebruikers berichten verzenden, weersverwachtingen ontvangen en hun vaartuig vanaf elke locatie ter wereld in het oog houden.

  Raymarine LINK

  Met het nieuwe mobiele Raymarine LINK-platform voor iOS en Android kunnen Raymarine-gebruikers hun Axiom-navigatiedisplay plannen, synchroniseren en bedienen vanaf hun mobiele apparaat.

  Met het nieuwe mobiele Raymarine LINK-platform voor iOS en Android kunnen Raymarine-gebruikers hun Axiom-navigatiedisplay plannen, synchroniseren en bedienen vanaf hun mobiele apparaat.

  Zo kunnen zij met Raymarine LINK bijvoorbeeld waypoints en routes plannen terwijl ze niet in de buurt van hun vaartuig zijn. Zodra ze later weer aan boord zijn, synchroniseert LINK de waypoints en routes automatisch. Raymarine-gebruikers kunnen ook logboeken, screenshots en video-opnames raadplegen in de mobiele Raymarine LINK-app. Zo kunnen zij logboeken doornemen terwijl ze thuis zijn en reizen, screenshots en videoregistraties delen met vrienden. Raymarine LINK biedt ook de mogelijkheid om een back-up te maken van alle MFD-instellingen en Raymarine-apparatuur up-to-date te houden met de nieuwste functie- en software-updates.

  Axiom drone-integratie

  Deze primeur in de wereld van nautische elektronica biedt schippers de mogelijkheid om verbinding te maken met hun UAV en vervolgens beelden rechtstreeks op het Axiom-display te bedienen en bekijken.

  Deze primeur in de wereld van nautische elektronica biedt schippers de mogelijkheid om verbinding te maken met hun UAV en vervolgens beelden rechtstreeks op het Axiom-display te bedienen en bekijken.

  Deze technologie, waarvoor het patent inmiddels is aangevraagd, maakt het mogelijk om op het water hands-free luchtbeelden te bekijken. Voor vissers en schippers betekent dit het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van Drone-bediening en allerlei videomogelijkheden. De technologie is momenteel compatibel met DJI Spark- en Mavic drones en tot te functies behoren onder andere starten/volgen/opnemen met één druk op een knop, GPS-koppeling voor diverse volgmodi en real-time videostreaming op MFD’s van Axiom.

  LightHouse Apps, de mobiele Raymarine LINK-app en de Axiom Drone-integratie zijn allemaal verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2018.