• Preview Beet-Rovers April

  Eindelijk weer wat hogere temperaturen! Het water is aan het opwarmen en de vissen ook. Via het Roofvisforum en Facebook zien we onwijs veel mooie vangsten voorbij komen. Dikke ‘paairijpe’ snoeken, monsters van snoekbaarzen die ontwaken op de rivier en flinke baarzen die de ondieptes op trekken. In de komende Rovers doet Bertus Rozemeijer zijn tactiek in deze periode uit de doeken met een focus op snoek. Met de tips over pluggen van Willem Romeijn kom je in deze periode gewoon verder, een goed verhaal over een (te) weinig gebruikte manier van vissen. Als je op een wat monotoner water vist, kunnen de trol technieken van Tamme Smit je misschien wel goed helpen. Of ben je meer in voor iets nieuws? Al van de ‘Doublet Rig’ gehoord? Stefan Tiedemann legt het uit in woord en beeld! Kortom; weer genoeg redenen om de Rovers te lezen! Bestel ‘m in de Beetshop!

  Rovers cover april 2015

  De nieuwe Beet-Rovers ligt vanaf donderdag 19 maart in de winkel. Abonnees krijgen hem eerder thuisgestuurd!

  Pluggenfestijn – Willem Romeijn Dat er veel vissers zijn in ons land is algemeen bekend. Hoe leuk het ook klinkt, er zitten ook nadelige kanten aan. Het niveau onder de vissers komt steeds hoger te liggen. De vissen zijn ook niet gek en als deze dag in dag uit aasjes langs zien komen stuiteren is het op een bepaald moment lastig om de vissen nog te verleiden. Als roofvisser kun je dan maar beter een breed scala aan technieken klaar hebben liggen!

  pluggen festijn willem romeijn plug harbait

  Verbreed je scala aan technieken! Pluggenfestijn met Willem Romeijn

  Trollend het jaar door met de trolmobiel – Tamme Smit Een jaar of tien, zo oud was Tamme toen hij zijn eerste bootje kreeg. De Pioner 10, een schuitje van net drie meter lang was het begin van al zijn trolavonturen. Al roeiend, trolde hij met de oude gouden blinkers door de vaarten van zijn woonplaats. Toen hij zijn eerste snoeken op deze manier wist te vangen raakte hij verslaafd aan deze visserij en tegenwoordig doet hij bijna niets anders meer. Op zijn twaalfde werd het kleine bootje ingeruild voor een Whaly 370 die uitgerust was met een buitenboordmotor. In de loop van de tijd is het rode bootje helemaal uitgerust als ‘trolmobiel’.

  trollen tamme smit boot trolmobiel

  De trolmobiel in volle glorie

  Before & after – maart en juni – Bertus Rozemeijer Snoeken voor en na de gesloten tijd, er zitten twee maanden tussen en ja, dan verandert er het nodige. Wat precies? Dat is moeilijk te zeggen, omdat elk jaar weer anders kan zijn. Toch kan Bertus Rozemeijer je wel degelijk op weg helpen, dankzij tientallen jaren aan ervaring!

  bertus rozemeijer gesloten seizoen maart juni snoek snoeken vissen

  Forse, dikke maart snoek!

  De doublet rig, ‘n opwekkertje – Stefan Tiedemann Innovatieve rigs die uit de VS, Frankrijk of Japan komen overwaaien vinden bij ons steeds vaker voet aan de grond. Een goed voorbeeld is de zeer innovatieve doublet rig. Bedoeld voor blackbass, maar je zou wel gek zijn om ze in ons land niet te gebruiken voor snoekbaars & co.

  doublet rig stefan tiedemann frederic jullian baars shad

  Frédéric Jullian in de haven van Brielle met de doublet rig.