• PREVIEW: Beet-Rovers November

  Speciaal voor het Belgische WK team hebben we de Belgische editie van een triomfantelijke cover voorzien!

  Wist jij dat er enorm goed met kleine jerkbaits gericht op snoekbaars gevist kan worden…?

  In het novembernummer van Beet-Rovers nu eens een keertje extra aandacht voor ons buurland België. Wat die toppers daar hebben geflikt op het WK in eigen land is met geen pen te beschrijven, zo knap! Zowel als team als individueel mochten de Belgen goud om hun nekken hangen. Amai, zouden de Belgen zelf haast zeggen! Onze Vlaamse topper Bart de Crée heeft als geen ander de sfeer, tactiek en hectiek in artikelvorm gegoten. Het resultaat? Een artikel dat zijn weerga niet kent. Alle ins- en outs uit het gouden Belgische team.

  De uitkomst van het experiment is ronduit bijzonder!

  De formule van JVS Cityfishing is inmiddels misschien al bekend. Voor diegenen die nog niet weten waar het om draait: maandelijks schrijft Jan van Schendel een artikel over een voor hem onbekend water. Jan krijgt carte blanche, gaat af op geruchten van mooie visvangsten en probeert daar de techniek die in zijn ogen de meeste vis op de kant zou moeten brengen. Wij leggen dat alles in tekst, foto en film vast zodat jullie ervan kunnen meegenieten en leren!

  Een uitgebreide aastafel, iets té misschien zelf wel zullen de meeste witvissers zeggen. Maar dat heeft in dit geval een goede reden!

  Een korte analyse van de bondscoach!

  Kampioen in twee visciplines en niet te beroerd om een ander wat te willen leren, echt een topper die Richard!

  Natuurlijk heeft er deze maand ook weer een battle plaatsgevonden… en niet zomaar een! Kampioen worden in twee disciplines, namelijk: feedervissen en vaste stok vissen, als dat je lukt dan ben je echt een visser van de buitencategorie. Tot die categorie mag Richard Sanders van Matrix zichzelf rekenen. Vol goede moed nam beetlezer Gerben Sibon het op tegen Richard, maar hij wist van tevoren natuurlijk al lang dat dit een moeilijke pot zou gaan worden. Dat geeft ook helemaal niet, deze battles zijn er niet om gewonnen te worden, maar om van te leren. En in dat opzicht kunnen we stellen dat deze battle absoluut geslaagd is!

  Richard en Gerben doen hun tactiek en aanpak uit de doeken.

  Welk materiaal gebruikt een topper als Richard?

  Een enorm uitgebreide ‘how to’ elastiek inmonteren!

  Last but not least hebben we beetlezer Jeroen Neys samen met Johan Prouvost van Cresta op pad gestuurd. Johan, begenadigd Vlaams wedstrijdvisser is gezegend met een encyclopedie aan kennis als het gaat om topelastiek. Nu leek het ons erg leuk en leerzaam om eens uit de doeken te doen hoe je nu het best zelf zo’n elastiek in je hengel kunt monteren; zie hier! Alles lees je natuurlijk in Beet-Rovers november.

  Elastiek inmonteren onder begeleiding van een kundig iemand als Johan!