• Roofvisnet klaar voor de toekomst!

  logo roofvisnet

  Reeds maanden is er gewerkt aan een nieuw Roofvisnet, geploeter tot in de kleinste bytes en HTML codes, maar nu is het zover. Roofvisnet 2.0 is aanstaande en klaar voor vandaag de dag! Maandag 21 september is het D-day, dan zal jij jouw herboren Roofvisnet zelf kunnen bewonderen. Wat er zoal verandert? Wel, heb je even…

  Noot: Nog niet alles is volledig klaar wat betreft lay-out en invulling, maar we konden simpelweg niet wachten met deze preview J

  1

  Homepage van je nieuwe website in wording!

  Wat meteen in het oog springt is natuurlijk een compleet nieuwe lay-out, volledig afgestemd op deze tijd met toch ietwat behoud van de identiteit van het voormalige Roofvisnet. Verder een nog betere beeld-tekstverhouding, betere navigatie en meer overzicht.

  logo los

  Met name met het logo was het stoeien geblazen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor lekker agressieve, universele roofvis. Mooi toch voor straks op een petje of T-shirt?!

  Integratie Trots zijn we ook op de integratie van de 3 grote media-platformen, te noemen Roofvisnet als nieuwssite, Roofvisforum als discussion board en last but not least Roofvis.tv met een eindeloze hoeveelheid aan roofvisfilms. Elk van deze platformen met een eigen identiteitskleur. Roofvisnet rood; Roofvisforum groen; Roofvis.tv geel. Al met al dus geen drie afzonderlijke sites meer, maar drie in één. Leuk detail is dat de kleur van het logo mee verandert naar gelang er genavigeerd wordt tussen Roofvisnet, -forum en –tv.

  Schakelen Zowel in de menubalk als kaders in de rechtse kantlijn (op smart devices onderin) kan er snel geschakeld worden tussen de drie verschillende onderdelen van Roofvisnet.  Wat die kaders betreft is het nog leuk te vermelden dat je hier een actueel overzicht krijgt van wat populair is binnen zowel Roofvisnet,-forum en –tv.

  kader met toppers

  Snel op zoek naar populaire videoclips! Datzelfde kan straks met veel bezochte nieuwtjes en forumtopics.

  Roofvisnet op je telefoon Prioriteit was het zogenaamd responsive maken van de website, oftewel het meeschalen/vloeien van de content met de schermgrootte, afhankelijk welk device er gebruikt wordt. Beter gezegd, Roofvisnet is nu volledig geschikt voor tablets en smartphones. Geen gepriegel meer op je telefoon in de menustructuur, maar een duidelijk overzicht, afgestemd op de schermgrootte, wat het navigeren tot een piece of cake maakt.

  Naamloos-7kopie

  Volledig afgestemd voor gebruik op smart Phone of een tablet.

  Reageren Uiteraard krijg je op Roofvisnet nog steeds de meest actuele nieuwtjes, product info en interessante visverhalen voorgeschoteld. Anders dan voorheen, kun je nu meteen onderaan het nieuwsbericht een reactie plaatsen (hiervoor moet je wel geregistreerd zijn). Alle reacties zullen vervolgens onder aan het bericht te zien zijn, daar waar je voorheen naar het Roofvisforum werd gelinkt. Ook nuttig zijn de aanverwante links onderaan het artikel; meer lezen of zien over een bepaalde onderwerp? Kiezen maar…

  reageren en aanverwante

  Aanverwante artikelen en reageren op het nieuwsitem. Nog ‘under construction ‘zoals je ziet…

  Roofvistv Natuurlijk heeft ook Roofvis.tv een transformatie ondergaan. In een notendop: Meer overzicht in het enorme aanbod aan roofvisclips, makkelijk navigeren en beter zicht op wat ‘hot’ is op welk moment. Net als bij Roofvisnet-nieuwtjes kan er op de videoclips gereageerd worden.

  home video

  Ook Roofvis.tv heeft een facelift ondergaan. Het is nog niet helemaal klaar, maar prima voor een eerste indruk.

  video los

  Ook hier de mogelijkheid om te reageren op de videoclips.

  Roofvisforum ‘Never change a winning team’, dat was zo’n beetje de boodschap bij het boosten van het Roofvisforum. Dat wil zeggen dat we inhoudelijk weinig tot niets veranderd hebben; wel is er aandacht geweest voor een nog overzichtelijkere menustructuur en eigentijdse lay-out. Bovenal zit er andere software achter dit platform dan voorheen met tal van voordelen voor de gebruikers en moderators en is het beter geënt op integratie met Social Media en mobile devices.

  homepage forum

  Meer overzicht in een meer eigentijds jasje.

  Wel even aandacht voor het volgende: Helaas kunnen de privé-berichten van de geregistreerde gebruikers niet mee verhuisd worden; datzelfde geldt voor je wachtwoord. Dit heeft alles te maken met de Wet op privacy. We raden aan om de privéberichten die je wilt bewaren ergens anders op te slaan.

  Natuurlijk kun je dat ‘copy-paste’ doen maar eenvoudiger kan het als volgt:
  -Log in op het Roofvisforum.

  -Ga naar berichten
  -Scrol naar beneden.
  -Klik op ‘exporteren als CSV, CSV (Excell) of XML.
  -Nu kun je alle berichten simpel en snel omzetten als Excell bestand.
  De oude privé-berichten zullen tot zondagavond 20 september toegankelijk zijn via www.roofvisforum.nl; daarna zal het oude forum verhuisd worden naar een andere domeinnaam (zal spoedig gecommuniceerd worden). Hier kun je tot eind november terecht.

  Het forum zal vanaf 18 september ivm het overzetten wel online zijn, maar er zal slechts één topic open zijn waarin gereageerd kan worden, dit om dat we de gegevens en berichten van het oude forum dan gaan importeren naar het nieuwe. vanaf maandag 21 september (misschien al eerder) gaan we dan verder in de nieuwe stijl!

  Voor wat betreft het wachtwoord, krijgt iedere geregistreerde gebruiker een E-mail, waarbij het account eenvoudig opnieuw geactiveerd kan worden.

  Forum Marktplaats een van de meest populaire topics op het forum. In 99% van de gevallen wordt hier lustig tweedehands handel gedreven en gaat alles zoals het hoort. Helaas hebben we ook wel eens te maken met fraude. Erg vervelend natuurlijk en om dat zoveel mogelijk te voorkomen hebben we een regel. Wil je spullen aanbieden of verkopen op het forum, dan dien je je Facebook account te koppelen aan je Roofvisnet-account. Heb je dat liever niet, dan vragen we je je adresgegevens en telefoonnummer toe te voegen aan je account (niet zichtbaar voor anderen).

  marktplaats

  Nieuwe regels voor Marktplaats.

  1196px-Facebook_like_thumb

  Rest ons nog mensen te bedanken die betrokken zijn bij deze ingrijpende klus! Allereerst Wouter Mesker, belast met de technische achtergrond; Simon Torenbeek voor zijn conceptmodel op basis waarvan dit nieuwe Roofvisnet tot stand is gekomen; onze moderators Gert-Jan, Ate en Chiel voor hun tomeloze inzet; de focusgroep met de forumgebruikers Job, Robert-Paul, Robert, Joep en Gerard voor hun opbouwende kritiek als klankbord.

  Veel plezier met het gloednieuwe Roofvisnet en we horen graag wat je er van vindt!