• Roofviswedstrijd ‘deNieuweVispas 2018’

  Zevende editie powered by Raymarine.

  Het betreft een non-profit roofviswedstrijd op en rondom de Kagerplassen en Braassemermeer. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en sponsoren. Verder onderschrijft de wedstrijd de aanschaf van de landelijke nieuwe vispas en promoten wij het ‘catch and release’ principe.

  Het is een wedstrijd waar sportiviteit en passie voor het roofvissen centraal staan. Het water is zo groot en divers dat er ieder jaar veel roofvis wordt gevangen, met alle door de wetgeving toegestane vismethoden.

  De grootste snoek tot nu toe gevangen tijdens deNieuweVispas, 117 cm voor Danny Sin tijdens de zesde editie.

  De grootste snoek tot nu toe gevangen tijdens deNieuweVispas, 117 cm voor Danny Sin tijdens de zesde editie.

  De inschrijving is geopend vanaf maandag 13 november Zaterdag 27 januari 2018 is het weer zover. Na het succes van voorgaande jaren zal er weer om ‘de eer’ gestreden worden op en rondom de Kagerplassen en Braasemmermeer, dankzij medewerking van Leidse Hengelaarsbond (welke wij in het bijzonder willen bedanken voor hun extra inzet en beschikbaar stellen van hun bondsgebouw), HSV De Leede en Sportvisserij MidWest Nederland die elk jaar de juiste wedstrijdvergunningen leveren.

  De eerste koppels hebben via Facebook al laten weten dat zij erbij willen zijn. We hebben de limiet op 60 teams gesteld.  Uiteraard is er dit jaar weer het ‘Captains Diner’ van Bas Regeer (Petit Restaurant de Valk) tijdens de prijsuitreiking. Er is ruim voldoende gratis parkeerruimte voor auto en trailer naast de ingang van het bondsgebouw van De Leidse Hengelaarsbond. Inschrijven kan via www.vinnig.nl of alle hengelsportzaken in Leiden en Hotspot Fishing in Rijpwetering.

  De ‘Eer’ en de prijzen Wie gaat dit jaar de titel ‘Mannen van Eer’ veroveren? Afgelopen editie  waren Marcel van Tongeren en Rob van de Kaay weer de winnaars.

  Marcel van Tongeren en Rob van de Kaay de winnaars, “Mannen van Eer” deNieuweVispas editie 2017

  Marcel van Tongeren en Rob van de Kaay de winnaars, ‘Mannen van Eer’ deNieuweVispas, editie 2017.

  Naast vier prijzen voor totaallengte, zal ook gestreden worden voor: grootste snoek, grootste baars, grootste snoekbaars, meeste vissen en mooiste foto.

  Sponsoren De hoofdsponsor voor de zevende editie 2018 is Raymarine. Naast Raymarine wordt de wedstrijd ook mogelijk gemaakt door:

  De inschrijfkosten bedragen € 60,- per boot (dus € 60,- voor twee personen = vier hengels), dit is inclusief een Captains Diner met drank tijdens de prijsuitreiking in het bondsgebouw van de Leidse Hengelaarsbond. Voor meer informatie over deze wedstrijd verwijzen wij naar www.vinnig.nl, hier lees je alle wedstrijdinformatie en hoe je jezelf kunt inschrijven.

  Hans Ruigrok classificeerde zich tijdens editie 2016 als nummer één in de “Hall of Fame” categorie baars, met 48 cm.

  Hans Ruigrok classificeerde zich tijdens editie 2016 als nummer één in de ‘Hall of Fame‘ categorie baars, met 48 cm.

  ‘Mannen van Eer’… We zien jullie op zaterdag 27 januari aan de Zijldijk!

  Klaas Hoogduin en Danny Sin