• Rozemeijer ‘Are you pro enough’, het vervolg

  Begin dit jaar hebben wij in samenwerking met Rozemeijer de actie ‘Are you pro enough’ opgestart om op zoek te gaan naar jeugdteam leden voor Rozemeijer en na tientallen aanmeldingen hebben wij een  keuze gemaakt uit een aantal van potentiële kandidaten die zich hiervoor hebben aangemeld.

  Zij hebben allemaal een Rozemeijer product naar keuze mogen uitkiezen om hierover een review te schrijven, vandaag is de aftrap voor Jelle van der Wiel.

  Rozemeijer Innercity net

  Mobiel kantvissen aan de rivier, vooral in de zomer en herfst vind ik dit een leuke en spannende visserij, waarbij je in een paar uurtjes vissen leuk vis kunt vangen. Wanneer we naar de stekkenkeuze kijken, zijn dat vooral hotspots. Haveningangen, tussen boten en plekken waar de stroming mooi staat. Nadeel van deze stekken is dat de kades waar je op staat vaak erg hoog zijn en je dus een net nodig hebt. Aangezien je erg veel stekken aandoet, moet je mobiel kunnen zijn.

  Mobiel snoekbaarsvissen, de waterbus is een perfect hulpmiddel!                                                                                                          

  Het Rozemeijer Inner City schepnet, is ideaal hiervoor. Hij is licht, compact (transportlengte steel 70 cm) en je kunt de steel uitschuiven tot 3 meter, waardoor je ook vanaf hoge kades vissen kunt scheppen. Het net is groot genoeg voor een flinke vis en het is van rubber. Dus wanneer er haken in het net komen, zijn die er heel gemakkelijk uit te halen, zonder dat je het net beschadigt. Dankzij de schouderband die aan de steel zit, hang je het net aan je schouder en heb je er geen last van tijdens het vissen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat dit net niet geschikt is om de vis mee ‘op te scheppen’, dat is geen enkel net. Heb je een vis, til hem dan altijd recht op zodat er zo min mogelijk druk op het koppelstuk van het net komt te staan,  Ga daar dus voorzichtig mee om. Al met al een heel fijn net, om mobiel te kunnen (street)vissen en toch grote vissen te kunnen landen!

  Een mooie snoek tijdens het snoekbaarzen, het is zaak om deze zo snel mogelijk te scheppen wanneer je met dunne fluorocarbon vist! En met de juiste techniek is dit een kwestie van seconden.

  Een flinke snoekbaars, tijdens het vissen vanaf een hoge kade, zonder lang schepnet was deze niet op de kant gekomen!

  Het net in zijn ‘natuurlijke habitat.’

  Meer info over het Innercity streetfishing net vind je hier: www.rozemeijer.com.

  Jelle van de Wiel