• SNB Pike Experience, hét roofvisevent van de lage landen

  Pike-Experience-flyer-logo

  Nog een week te gaan en op zondag 1 oktober gaat het grootste, meest praktijkgerichte en gezelligste roofvisevent van het jaar weer van start. De SNB Pike Experience is een traditie geworden op de eerste zondag van oktober. Ook dit jaar weer gratis en ook dit keer weer vol met standhouders en nieuwigheden. Mis deze ‘roofvisreünie’ dus niet.

  Haddock Watersport, Archerpad 8-10, Almere.

  Haddock Watersport, Archerpad 8-10, Almere, dat is waar het allemaal gebeuren gaat.

  Gegevens:
  Zondag 1 oktober 2017
  10.00 – 17.00 uur
  Toegang en parkeren GRATIS
  Haddock Watersport, Archerpad 8-10, Almere

  De hoofdprijs van de eerste trekking, Minn Kota Traxxis 80 LBS 24V.

  De hoofdprijs van de eerste trekking, Minn Kota Traxxis 80 LBS 24V.

  Win twee elektromotoren
  Tijdens de wereldberoemde tombola kun je dit jaar maar liefst twee elektromotoren winnen. Tijdens de eerste trekking maak je kans op de 24V 80 lbs Minn Kota Traxxis met een waarde van zo’n € 1000,–. De klapper tref je tijdens de tweede trekking waar je het risico loopt om de Minn Kota Terrova 55 lbs i-Pilot frtonttroller mee naar huis te mogen nemen. Deze knaller heeft een waarde van rond de € 1830,–. Daarnaast zijn natuurlijk nog vele andere prijzen te winnen, variërend van hengels, molens en reels tot enorm veel soorten kunstaas.

  De hoofdprijs van de dag, Minn Kota Terrova 55 LBS 12V i-Pilot.

  De hoofdprijs van de dag, Minn Kota Terrova 55 LBS 12V i-Pilot.

  Winkels en groothandel
  Dit jaar is een flink aantal grote en kleinere winkels aanwezig waar je allerlei spullen direct kunt kopen. De grote winkels zijn dit jaar Hengelsport Rien de Wolf uit Amsterdam en Hengeldiscount Gigant uit Oldemarkt. Speciaal voor de vliegvisserij zijn Smartlures en Big Streamers aanwezig om deze groep roofvissers te bedienen. Daarnaast tref je bedrijven als BFT Shop, Snoekspinners, Laars en Co. Lureparts of een van de vele zelfbouwers die handgemaakt kunstaas leveren. Kijk op onze website voor de vele nieuwtjes die gepubliceerd zijn en houd de site en onze Facebookpagina in de gaten. Voor alle informatie is ook een aantal groothandels aanwezig. Denk aan namen als Shimano, Westin, Fox, Sänger, ABU Garcia, Pike Master Lures en meer.

  Een echte primeur: de FloatPlus.

  Een echte primeur: de FloatPlus.

  Primeur in het water
  Tijdens ons event is de nagelnieuwe elektromotor voor onder je bellyboot, de Float Plus, te zien maar ook te testen. Dat is de kracht van dit event t.o.v. alle andere beurzen: Je kunt het niet alleen bekijken maar ook zelf alles testen op en aan het water. Test de Float Plus want er zijn enkele complete bellyboten met waadpak en flippers om je te overtuigen van dit prachtige product. Naast deze primeur is dit jaar een groter aantal watersportbedrijven dan ooit aanwezig. Denk aan de boten van Crestliner, Marcraft, Ultraskiff en Starweld bijvoorbeeld of de trailers van Vanclaes. Of wat te denken van de trapkano’s van Hobie Kajak. Je kunt er allemaal mee het water op om het zelf te beleven. Dat geldt ook voor de nieuwste apparatuur op fishfinder- en fronttroller gebied. Stap bijvoorbeeld aan boord bij één van de aanwezige visgidsen waarvan enkelen de nieuwste snufjes aan boord hebben.

  Nieuwe dieptemeters zoals deze Raymarine Axiom.

  Nieuwe dieptemeters zoals deze Raymarine Axiom.

  Presentaties, veiling en tweedehands markt
  Deze drie activiteiten trekken altijd de aandacht bij de Pike Experience. Gedurende de dag geven enkele experts op hun eigen gebied een praktijkdemonstratie op of aan het water over vistechnieken en materialen. Ook is er dit jaar weer een veiling met meer veilingstukken dan vorig jaar. Kijk voor een voorproefje op onze website. Tenslotte is daar natuurlijk de bekende tweedehands markt. Iedereen kan hier zijn overtollige spullen proberen te verkopen of voor weinig aan ander materiaal komen. Dit ‘event binnen het event’ is al vanaf het begin van het bestaan van de SNB een publiekstrekker van vanjewelste.

  Mis dit en nog veel meer moois op roofvisgebied niet en zorg dat je er met al je vismaten bij bent op 1 oktober in Almere.

  Mis dit en nog veel meer moois op roofvisgebied niet en zorg dat je er met al je vismaten bij bent op 1 oktober in Almere.

   

  Deelnemers in 2017:
  ABU Garcia
  BFT Shop
  Big Streamers
  Michel Bijma kunstaas airbrush
  Anne Brommer spinnerbouw
  Derkbaits
  DTC, Rozemeijer
  Float Plus
  Fox
  Hengeldiscount Gigant
  Hobie Kayak
  Killerwhale Rods
  Hans en Tim Koopman pluggen- en streamerbouw
  Laars & Co.
  Lureparts
  Marcraft Boten
  De Mariahoeve, Vishotel Friesland
  Marine Depth Sounders International
  Nautische Unie, Crestliner Boten
  Timo Oosterveen jerkbaits en airbrush
  Orka Boten
  Pike Master Lures
  Tjeerd van der Ploeg
  Rien De Wolf
  Roofvissen.eu
  Sänger
  Shimano
  Smartfishing
  Smartlures
  Edgar Snoek kunstaasredders
  Shawn Snoek streamerbouw
  Snoekspinners
  Streetfishing Nederland
  Technautic
  Frans Teeuwen en Peter Van Osch, kunstaas- en dobberbouw
  Vanclaes Boottrailers
  Visgids Groningen, Robert van der Kamp
  Visgids Zwolle, Ingmar Boersma
  De Vismateeezzz
  Visreis.nl
  Erik Visser
  Westin