Visverhalen

Snoeken is zoeken...................

Snoeken is zoeken........................


Ook vanmorgen was dat weer een waarheid als een koe. Waar zouden ze zitten nog steeds diep zoals in het openingsweekend? Of zouden ze toch door de afkoeling al wat ondieper zitten. Over een uurtje zullen we het wel weten. Eerst maar eens dat mooie kantje af vissen met allerlei kunstaas. Zoals Bucher Shallowraiders, Cranes en jerkbaits. De eerste uurtjes verstrijken en er gebeurd bar weinig. Dan maar op de manier proberen die zondag en maandag vis opleverde. Trollen over diep water. Daar waar tussen oppervlakte en bodem zo'n 8 a 9 meter water staat. Het gebruikte kunstaas is dan de nilsmaster en Bull Dawg beide zijn zo'n 25 centimeter groot en vallen dus goed op. Door ze ver achter de boot vissen kan je ze lekker diep vissen. Rond de vier meter ongeveer. En probeer je zo de snoeken te verleiden die op half water hun maaltje proberen te vergaren. Zo gezegd zo gedaan. Na een 300 meter een ferme tik op de top. De eerste snoek heeft de Bull Dawg onderschept. Na een korte dril ligt de vis in de boot en is snel onthaakt en op de meetplank gemeten. 81 centimeter geen slecht begin. Mooie dikke vissen in goeie gezondheid, zo vangen we ze graag!! Nog even over de meetplank, wie zo'n plank heeft uitgevonden die verdiend toch wel een lintje. Geen gekloot meer met een centimeter. Snel en makkelijk echt een aanrader voor de bootvisser.


Hier onder zie je een vis die ik zondag op de boven beschreven manier wist te vangen. Deze was 78 centimeter.Na die snoek van 81 bleef het toch lang stil. Tijd voor iets anders? Volgas naar de andere kant van het water. Een plekkie waar ik vorig jaar ook een aantal mooie snoeken wist te vangen. Wat zullen we nemen een plug of een jerkbait het werd uiteindelijk de small Darter van Loz Harrop. Een jerkbait die normaal gesproken altijd wel vangt. Maar ja met de ervaring van de afgelopen dagen was het nu nog maar afwachten. Eerste worp niks, tweede worp niks, derde, vierde, vijfde enz. Normaal tel ik het niet maar nu wel, Ja je moet wat!!! 37 worpen later een kolk maar een meter achter me darter........?! Leuk is anders. Nog keer proberen dan maar. Helaas geen reactie. Honderd meter verder was het wel goed raak. In gooien even laten afzinken. En starten maar tik, tik, tik, tik arresteer, Wauw dat voelt goed. De snoek begon direct diep te zwemmen en naar het open water. Dat is gunstig. Na een niet overdreven lange dril (blijft toch een jerkbaithengel). Lag de eerste metersnoek van het seizoen in de boot. En direct een beste 107 centimeter. Om wat foto's te maken stonden er al wat karpervissers op de kant. En die ook nog eens bereid waren om een aantal foto's te maken. Nog bedankt jongens...Zeker als je bedenkt dat ik drie uur daar voor hun karperlijn wist te vangen met mijn Nilsmaster.

Hier onder een foto van de snoek.Wel ik ga nog even na genieten en me voorbereiden op drie dagen vissen. Iedereen succes gewenst en tot kijk maar weer.
Stefan

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21192

Foto's

92088

likes

244