Visverhalen

Superdag

SuperdagVandaag een dag waar je als visser van droomt en die je maar een aantal keer per jaar mee zal maken. Pinkstermaandag was een visdag met een gouden randje. Vandaag op pad geweest met Steven. Het plan was om te gaan trollen op 1 van de vele kanalen die Nederland rijk. Het weer leek perfect en wat later bleek was dat ook zo.Na een uurtje toeren kwamen we bij de trailerhelling aan. Er stond een stevige bries op het water.De boot te water laten ging snel en voorspoedig. Na 15 min varen kon het vissen beginnen. Ver kwamen we niet want de eerste snoek van 74 cm had de Bull Dawg al gegrepen. Kort daarna was het Stevens beurt. Een mooie donker snoekbaars van 66 cm vergiste zich kortstondig in een Super Shad Rap (SSR). Twee vissen in een half uurtje dat kon nog wat gaan worden. En dat werd het ook........................Uit het niets een enorme beuk op de hengel. Dat voelt goed en wat later bleek liet de metersnoek zien wat hij waard was.

Na het gebruikelijke ritueel(onthaken/foto's) mocht ze weer zwemmen. Ik in me sas Steven in zijn sas. Wat wil je nog meer. Wel, 10 meter verder werd de Bull Dawg weer vreet hard gegrepen. Weer sterk weer groot, het zal toch niet. En ja hoor weer een meter, aardig gek, bizar, ontzettend.............En wat is zo'n meetplank toch handig ik zeg het hierbij nog maar een keer. Er op leggen en je weet het. Nadat de snoek terug was gezet vaarde we verder. Even bleven het stil en toen kwamen ze weer Steven ving twee mooie vissen vlak achter elkaar 77 en 81 cm beide op de SSR. Daarna was het mijn

beurt weer een veelvuldig springen snoek van 80 cm had wederom de Bull Dawg. Het ging haast om en om Steven had er weer één aanhangen. Ook een beste zo te zien. Ze lieten goed zien wat ze in huis hadden en lag niet na 30 seconde al op hun zij. Echt een schitterende zware snoek van 98 cm kon Steven in zijn armen sluiten. Aas de inmiddels bekende SSR.

.

Eens keren stelde ik voor. Zo gezegd zo gedaan. Niet ver van de vangstplek van de bovenstaande vis. Kreeg Steven weer ontzettend harde aanbeet. Helaas schoot deze vis los. De Fatso zat namelijk dwars in de bek en de haken hadden geen vlees kunnen pakken. Maar aan de kracht en de kolk te zien was dit zeer zeker ook een beste vis. Al terug varend vingen we beide nog twee snoekjes van

64 cm voor Steven op de Bull Dawg en voor mij een snoekje van 66 cm op een Fatso...........We naderde de plek waar we eerder die ochtend de twee meters hadden vangen. De spanning in de boot steeg bij iedere meter die we richting "Dé" plek aflegde. Over de plek gevaren niks of toch de top ging iets krom staan en toen weer een vette beuk niet normaal meer. Die hengel moet nog langer mee.........Het voelde direct goed en de snoek liet weer zien wat hij waard was. Tijdens de kieuwgreep was er toch een minpuntje van de dag. De snoek begon te draaien. En ik voelde direct de sneeën in me hand ontstaan. Wat een bloedbad, maar goed de vis lag in de boot. Even op de plank en ik vroeg aan Steven of hij even kon kijken. Ik kon het zelf niet geloven. Steven antwoorden droog "Wel, ge noemt een kat toch ook geen hond.................Het is er één van ene meter één". Wederom op een Bull Dawg.

Rechts onderin zie je het vangende kunstaas van Steven nog liggen de SSR. Daar ving Steven ook de laatste vissen mee van deze dag. Twee snoeken van 62 en 75 cm en als hele mooie afsluiter een dikke snoekbaars van 76 cm ze bestaan nog mensen!!!

Met de eindstand van 11 gevangen snoeken, 2 snoekbaarzen en één verspeelde snoek. Kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagde dag. Zo'n dag dat alles schijnt te lukken en te kunnen. Zo'n dag die je moet koesteren en waar je later als het weer eens tegenzit aan terug denkt. Ik kan nu wel een weekje vooruit met zulke vangsten. Volgende week weer??? Dacht het wel!!!

Stefan


Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21192

Foto's

92088

likes

244