Kunstaas | Tackle tests

[Tackle Test] Salmo Hornet

Mijn debuut als Tackle tester! En dan direct af mogen trappen met een topper als de Salmo Hornet. dat kan haast niet beter zou je denken, maar is dat ook wel echt zo? Ik ga deze kleine pluggen eens grondig aan de tand voelen!

Tekst & foto’s: Coert van Opstal

INFORMATIE
Merknaam: Salmo
Productnaam: Hornet
Type product: Crankbait
Lengte: 2.5/3.5/4/5/6/cm
Gewicht: 1.5/2.2/3/8/10/36 gram
Diepte: 
3.5cm- 2.5 tot 3.5m/ 9cm- tot 5m
Kleur: links naar rechts: GT (Green Tiger),HP (Hot Perch),T (Trout),HGS (Holo Grey Shiner), EP (Emerald Perch)
Winkeladviesprijs: 4cm- €5.99/ 9cm-  €13.99
Materiaal waarop dit getest is: De 9cm is getest op een baitcaster tot 80gram, de 3.5cm is getest op een lichte spinhengel 5 tot 20gram.


Eerste indruk: Voor deze Tackle Test heb ik de Hornets in twee verschillende maten en gewichten gekregen, de 4 cm 3 grams en de 9 cm 36 gram. Mijn blik valt direct op het gedetailleerde spuitwerk, zeker Het spuitwerk van de HGS (Holo Grey Shiner) is gedetailleerd gedaan en is bovenwater niet van echt te onderscheiden! De Hornet is een vrij gestroomlijnde plug, de onderkant is vrij vlak maar de bovenkant heeft een duidelijke curve. Daarnaast valt ook de vorm van de duiklip op, deze is naar onder toe breed gevormd. Hierdoor verwacht ik dat de Hornets vrij snel op diepte zitten. De bevestiging valt verder ook op, deze zit in de lip vast en loopt via een staal lijn naar de plug toe. De 4cm Hornets voelen vrij licht aan, ik ben benieuwd hoe goed ze zijn weg te zetten. Tijd voor de praktijktest!Praktijktest: Gezien de formaten en de gewichten die ik heb gekregen, besluit ik om voor de eerste Tackle Test met de boot op stap te gaan, de Biesbosch is vandaag het homefront! Op de stek aangekomen begin ik met de HP4, ondanks de omvang laat de Hornet zich goed wegzetten, zelfs met tegenwind! De Hornets zoemen door het water! Ze schudden hevig met kop en staart waardoor er flink wat trillingen onderwater ontstaan. Deze bewegingen zijn niet te weerstaan voor baars, roofblei en vele andere soorten roofvissen. We driften langs een zandplaat en maken enkele worpen, de diepte loopt van 4m naar 1,5m dat maakt het ideaal voor de 4cm Hornets die een diepte hebben van 2.5-3.5m. Tijdens het binnen draaien houd ik korte tussen poses, na 2 slagen een fractie van een seconde rust en daarna weer twee slagen, tijdens de korte tussen pose blijft de Hornet hangen op zijn diepte. We krijgen af en toe wat tikken, maar verder blijft het rustig. Tijd om het grote geschut in te zetten, misschien dat we nog een snoekje kunnen verleiden.Snel komt de Hornet EP9 uit zijn verpakking en ik merk gelijk dat de haken vlijmscherp zijn… de actie van de 9cm is precies hetzelfde als van de 4cm, hij zoemt door het water en duikt gelijk de diepte in. De 9cm is ideaal om mee te trollen op snoek langs drop offs of op flinke dieptes, trollend zijn ze op een diepte van 6m te krijgen, werpend gaan ze niet dieper dan 4,5 a 5 meter.

Duurzaamheid: Wat de duurzaamheid betreft zit het met de Hornet goed, de haken blijven na een aantal vangsten net zo scherp als uit de verpakking. Op het spuitwerk ontstaan wel wat krasjes en plekjes, maar wat is nu gaver dan de tandafdrukken van een snoek in je kunstaas! De Hornets zijn van sterk en robuust materiaal gemaakt, ondanks dat de lip vrij dun is en voor veel weerstand zorgt breekt deze niet!

Verkrijgbaarheid: De Salmo Hornets zijn door heel de Benelux goed verkrijgbaar. De meeste hengelsportzaken hebben de Hornets in hun assortiment, mocht de Hegelsportzaak bij jou in de buurt ze niet hebben, dan zijn ze zeker via het internet te bestellen!Eindoordeel: De Hornets schudden hevig met hun kop en staart, ze gaan als het waren zoemend door het water! Door het hevig schudden met hun kop en staart ontstaan er turbulentie  onderwater, wat aantrekkelijk is voor vele roofvissen. De Hornet 4cm staat bekend als een echte baarskiller en is dit ook zeker! De 9 cm is een losse editie die apart op de markt is gezet, ze hebben dezelfde zwem eigenschappen als de kleineren broertjes, alleen duikt deze verder de diepte in. De 9cm is ideaal voor het trollen op snoek langs dropoffs of op flinke dieptes. Helaas heb ik tijdens de test niks gevangen maar weet uit ervaring met Hornets dat ze in de zomermaanden echte killers zijn voor baars! De 4cm gaat me nog veel Baars opleveren komende zomer! Ben je een fanatiek kunstaasvisser, dan zijn de Hornets een must have voor in jou tacklebox! Een plug die je moet hebben!

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

20305

Foto's

92103

likes

210