• Waarom is deze snoek neongroen van kleur?

  De experts hebben mogelijke antwoorden. Is de felgroene kleur natuurlijk of heeft het een andere oorzaak?

  Het is geen nucleaire mutatie of een nieuwe soort, waarmee een aantal interessante antwoorden al ontzenuwd worden. Maar waarom is deze snoek fluorescerend groen? De Canadese sportvisser Randy Straker ving de bizar uitziende vis recentelijk op het Great Slave Lake in Canada’s Northwest Territories, maar hij heeft zelf nog geen verklaring kunnen vinden voor de vreemde kleur van de vis.

  m_Neongroen “De gehele bovenkant van de vis had een afwijkende groene kleur”, vertelde hij CBC. “Wanneer je naar de bek kijkt, dan lijkt het wel of de vis felgroene lipstick gebruikt had; zo fel was de kleur.”

  “De gehele bovenkant van de vis had een afwijkende groene kleur”, vertelde hij CBC. “Wanneer je naar de bek kijkt, dan lijkt het wel of de vis felgroene lipstick gebruikt had; zo fel was de kleur.”

  Straker was aan het vissen met een vismaat, Craig Thomas, en omdat beide mannen zonnebrillen droegen, viel de ongewone kleur hen niet meteen op. Pas toen Straker de vis probeerde te landen, viel hem de ongewone kleur op; iets dergelijks had hij nog nooit eerder gezien. Ondanks zijn nieuwsgierigheid, besloot Straker direct om de vis weer terug te zetten.

  m_Neongroen2 Andere mensen gaven suggesties dat het hier om een nieuwe soort ging of dat een bepaald dieet dit veroorzaakt kon hebben.

  Andere mensen gaven suggesties dat het hier om een nieuwe soort ging of dat een bepaald dieet dit veroorzaakt kon hebben.

  Toen Straker de foto’s online gezet had, kwamen er allerlei verklaringen binnen: vervuiling van het water, gevolgen van het neerstorten van een Russische satelliet met een reactor aan boord in het meer in 1978, effecten door de straling die vrijgekomen is in Fukushima… Andere mensen gaven suggesties dat het hier om een nieuwe soort ging of dat een bepaald dieet dit veroorzaakt kon hebben. Het meest voor de hand liggende antwoord tot nu toe is dat de snoek in de nabijheid van felgroene algen geleefd heeft en zich qua kleur aangepast heeft aan die omgeving, een verschijnsel dat je vaker tegenkomt in de natuur.

  Foto’s van Twitter

  Bron: www.outdoorhub.com.